LELYSTAD - Het bos Overijsselse Hout in Lelystad krijgt zaterdag 11 september een grote schoonmaakbeurt. De mountainbikers van Stichting MTB Lelystad steken gezamenlijk de handen uit de mouwen. Samen maken zij die dag de wandel-, fiets- en MTB-paden zwerfafvalvrij. Dat levert een schoner natuurgebied op en een mooi signaal dat elke gebruiker van het gebied daar een belangrijke bijdrage aan kan leveren.

Fietsend, wandelend, mountainbikend, hardlopend of te paard. Iedereen komt naar het Overijsselse Hout om te genieten van de natuur. Zwerfafval hoort daar niet bij. Daarom besloten de leden van Stichting MTB Lelystad samen een belangrijke klus te klaren: het gebied afvalvrij maken. Frans Roose van MTB Lelystad: “Omdat veel mountainbikers zich verantwoordelijk voelen voor de natuur, trekken we de natuur in om het afval op te ruimen. We willen graag iets terugdoen voor de natuur en haar gebruikers. Zo kan iedereen, wandelaars, ruiters, mountainbikers en andere fietsers, genieten van schone paden.”

In MTB-outfit aan de slag
Aan hun kleding zal herkenbaar zijn dat de leden zaterdag 11 september afval opruimen. In hun MTBoutfit trekken ze samen langs de paden. Frans Roose: “We knopen graag het gesprek aan met andere mountainbikers, wandelaars, fietsers, vissers en ruiters. Op die manier komen we meer te weten over de motieven van mensen. Waarom ze hier graag komen, hoe ze over de rommel denken en hoe ze daar mogelijk zelf een bijdrage aan kunnen leveren.”