LELYSTAD - Helaas was het net geen 25 jaar geworden. Lunchroom Harrels in 't Lelycentre is vorige week definitief gesloten. Harrels, die bij veel Lelystedelingen bekend stond als de gezelligste huiskamer van Lelystad, heeft zaterdag 23 december de deuren gesloten. De eigenaren Harry Schutte en Els Verheijen hebben er een dubbel gevoel aan over gehouden.

Een begrip in Lelystad
In de tijd van bijna 25 jaar werd Lunchroom Harrels een begrip in Lelystad en omgeving. Voor elke bezoeker was er een vriendelijk groet van Harry en zijn vrouw Els en hun medewerkers. Volgens Harry kwam dat omdat ze van de oude stempel waren.

Els heeft er aan toegevoegd dat het van groot belang is dat men als gast wordt gezien. Dit hield in dat iedereen bij binnenkomst direct werd begroet. Het voordeel daarvan was tevens dat de eigenaren bijna elke gast kenden.

Fantastische aankleding en muziek
Het thuisgevoel van de Lunchroom kwam vooral van de sfeervolle inrichting, schilderijen van plaatselijke kunstenaars aan de muur en natuurlijk de zithoek met open haard. Menigeen had wel gezegd dat het veel luxe was, maar dat was Harrels.

De uitstraling was fantastisch, naast het feit dat er ook een uitgebreide kaart was. Deze was netjes te vinden in een ingebonden luxe mapje. En die kaart bleef uitgebreid tot aan de sluiting. Tevens had de Lunchroom een hardloper: een gegratineerd stokbroodje met salami.

Trio Henk en Henk hebben zo'n 18 jaar de muziek verzorgd en plezier gemaakt in Harrels. Ze hebben daar nieuwe dingen uit kunnen proberen, gastmuzikanten uitgenodigd maar vooral de gasten muzikaal kunnen vermaken.

Terugkijkend op een geweldige tijd
Harry en Els kijken terug op een geweldige tijd, ondanks dat ze ook tegenslagen zijn tegengekomen. Zo was er zomaar het rookverbod, was er brand bij de Marskramer maar vooral was er Corona en de daaruit vloeiende maandenlange sluiting.

Maar het gevoel van trots en dankbaarheid overheerst. Ze hebben aangegeven dat ze in principe met pensioen gaan. Dat gevoel is bekend. In principe gaan ze een nieuw sociaal leven inrichten.

Daar horen sociale dingen bij zoals golf, wandelen, fietsen en natuurlijk oppassen op de kleinkinderen. Nog niet bekend is wat er met het pand gaat gebeuren. Voor de mensen die het gemist hebben, 23 december was Lunchroom Harrels voor het laatst open.