LELYSTAD - Lionsclub Lelystad schenkt Bij Bosshardt in de Jol een koffierugzak, kilo’s koffie en heerlijke koeken. Bij Bosshardt, onderdeel van het Leger des Heils, is een locatie waar eenzame jongeren en ouderen langs kunnen komen voor een ontmoeting, praatje en verschillende activiteiten. Door de Corona maatregelen is fysiek bij elkaar komen nu lastiger. Om toch in contact te blijven met de bewoners van de Jol heeft de Lionsclub, met hulp van koffiebranderij Man met de Baard en Brood- en Banketbakkerij Prins, deze koffierugzak en lekkernijen gesponsord.

Ontmoetingsplek voor jong en oud
Vrijwilligers en medewerkers van Bij Bosshardt kunnen nu met de rugzak toch wekelijks de straat op om op afstand een kopje koffie te schenken en drinken met buurtbewoners. Coördinator André van Galiën: “Het allerbelangrijkste van Bij Bosshardt is dat de mensen gezien worden. Daarom zijn We enorm blij met de koffierugzak. Zo komen we weer in contact met de bewoners die we anders uit het oog dreigen te verliezen. Hierin hebben onze vrijwilligers en medewerkers een belangrijke rol. Zij hebben een verbindende functie en zorgen samen voor een luisterend oor en de ogen van de buurt.”

Lions helpen!

Lionsclub Lelystad zet zich belangeloos in om stadsgenoten te helpen. Hiervoor organiseert de club diverse acties om geld op te halen, zoals de Lions Charity Ride. Hierbij fietsen de leden in 24-uur zo vaak mogelijk Flevoland in de rondte. Met het bedrag dat ze hiermee ophalen, ondersteunde de Lionsclub al de Lelystadse Uitdaging, URBN Village, Resto VanHarte en regelde ze ontmoetingstenten bij Lelystadse verpleeghuizen. Daardoor konden bewoners, ondanks de Corona maatregelen, toch hun familieleden ontmoeten. President van de Lionsclub, Sietze Hess: “als Lions zien we om naar onze stad en stadsgenoten. Daarom steunen we lokale projecten en initiatieven. Bij Bosshardt is zo’n initiatief waar je alleen maar bewondering voor kunt hebben en we ons graag voor inzetten.”