LELYSTAD - De gemeente Lelystad wil graag weten wat inwoners, ondernemers en evenementenorganisatoren van het evenementenaanbod in de stad vinden, maar ook wat voor soort evenementen zij graag in Lelystad zouden willen. Een ieder kan vanaf deze week de online vragenlijst invullen en zijn mening geven over de evenementen die in Lelystad georganiseerd worden. De resultaten worden gebruikt bij het opstellen van een nieuw evenementenbeleid. De vragenlijst staat open tot en met 26 november 2023.


Veel evenementen in Lelystad

Jaarlijks vinden in Lelystad veel evenementen plaats. Grote evenementen, zoals de Nationale Oldtimerdag en HISWA te Water, maar ook kleinere evenementen, zoals Festival Sunsation en de Kofferbakmarkt. Evenementen zorgen voor levendigheid en leefbaarheid van onze stad en dragen bij aan de aantrekkelijkheid van Lelystad.

Wethouder Recreatie & Toerisme Rinze Broekema hoopt dan ook dat zoveel mogelijk mensen de vragenlijst invullen: 'Hoe meer mensen de vragenlijst invullen, hoe beter wij ons evenementenbeleid kunnen afstemmen op de wensen en behoeften van onze inwoners.'

Nieuw beleid

Het onafhankelijk onderzoeks- en adviesbureau Respons is gevraagd om te assisteren bij de totstandkoming van het nieuwe beleid. Het huidige evenementenbeleid en regelgeving vormen daarvoor de basis. Bij de totstandkoming van de nieuwe visie worden bewoners, ondernemers en evenementenorganisatoren nauw betrokken.

De vragen gaan onder andere over het aantal evenementen, de waardering van de huidige evenementen en de spreiding van de evenementen door het jaar heen en over de verschillende wijken in de stad.