LELYSTAD - Woon jij in Lelystad en wil je je verdiepen in Nationaal Park Nieuw Land? Op 8 december 2023 start een nieuwe cursus waarin geïnteresseerde inwoners worden opgeleid tot 'Ambassadeurs van het Landschap'. In twee informatieavonden en een veldexcursie word je meegenomen in thema's als de flora en fauna, ontstaansgeschiedenis en beheer. Elk cursusmoment vindt plaats op een bijzondere plek in het landschap. De cursus is geschikt voor alle natuurliefhebbers van elk niveau.

Leren over het landschap


In drie dagdelen leren cursisten allereerst Nationaal Park Nieuw Land en hun eigen omgeving beter kennen. Van de ontstaansgeschiedenis en erfgoed, bijzondere natuurverschijnselen tot mogelijkheden om het gebied te beleven. Interessante gastsprekers, opdrachten en een veldexcursie zijn een belangrijk onderdeel van de cursus.

Programma


8 december, 19.30 tot 21.30 | Bijeenkomst 1. Kennismaking met Nationaal Park Nieuw Land
15 december, 19.30 tot 21.30 | Bijeenkomst 2. Bijzondere natuurgebieden
17 december,13.00 tot 17.00 | Bijeenkomst 3: Veldexcursie

Ambassadeurs van het Landschap


Nationaal Park Nieuw Land bouwt aan een netwerk van groepen en individuen die een rol kunnen spelen bij het verspreiden van de verhalen van dit unieke landschap. Met deze cursus worden deelnemers voorzien van inhoudelijke kennis en praktische vaardigheden. Na afloop van de cursus kunnen zij hiermee een (unieke) natuurbeleving overbrengen en hun liefde voor de natuur en het gebied waarin zij wonen of werken delen met familie, vrienden en collega's.

Aanmelden


Ben jij trots op het bijzondere landschap van Flevoland? Wil je meer te weten komen over je eigen omgeving en je kennis daarna delen met andere geïnteresseerden? Schrijf je dan nu in voor de cursus 'Ambassadeurs van het Landschap' in Nationaal Park Nieuw Land. Voor deelname wordt een eigen bijdrage van 10 euro gevraagd.

Aanmelden kan op de website van IVN Flevoland.

Deze cursus is ontwikkeld door Nationaal Park Nieuw Land, IVN Flevoland en lokale natuurkenners, in samenwerking met gemeente Lelystad. De bijeenkomsten vinden plaats bij Gastheren en –vrouwen van het Landschap. Deze recreatieondernemers zijn ook door IVN opgeleid, zij onderscheiden zich met unieke kennis over en arrangementen in het nationaal park.