LELYSTAD - Writers block presenteert in samenwerking met gemeente Lelystad een speciale editie van de Geheime Eksterclub.

Wie wel eens in Ede is geweest heeft de kleurrijke geschilderde eksters van stencil art kunstenaar Xander van Soelen (aka Trendkill Stencils) vast wel eens gespot. Inmiddels heeft hij in Ede 400 eksters geschilderd op zo'n 200 huizen. Nu vliegt hij voor het eerst uit buiten Ede. In het weekend van 29 - 31 oktober komt Xander naar Lelystad om 30 huizen te verfraaien met zijn gestencilde eksters.

Xander van Soelen, bekend onder de alias Trendkill Stencils, is de kunstenaar achter de gekleurde vogels die zich voornamelijk bevinden in zijn thuisstad Ede. De inspiratie voor deze gevleugelde kunstwerken begon in zijn eigen achtertuin,na het per toeval vinden van een eksterveer. Zo'n 400 eksters later gaat Xander, in samenwerking met street art organisatie Writer's Block en gemeente Lelystad, uitbreiden naar Lelystad. Aan de hand van sjablonen plaatst hij de gekleurde eksters op huizen, schuren of andere oppervlakken naar keuze.

Writer's Block, verantwoordelijk voor inmiddels meer dan 100 grote muurschilderingen in Nederland, is deze week al gestart met een grootschalig street art project in Lelystad. In Lelystad zal op 10 verschillende locaties binnen 10 weken 10 verschillende muurschilderingen gemaakt worden door nationale en internationale street art kunstenaars. Komende weken kan je de kunstenaars aan het werk zien op verschillende locaties.

Woon je in de gemeente Lelystad en wil jij ook graag een ekster op jouw huis, schuur of locatie? Kijk op de social media kanalen van Writer's Block voor meer informatie of geef je op via het online aanmeldformulier hieronder.

https://forms.gle/8uUboUyFk8jobeBs7