LELYSTAD - Kopersvereniging Stadseiland krijgt een bijdrage van € 500,00 van het Oranje Fonds voor de aanschaf van twee tenten ten behoeve van buitenactiviteiten voor de buurt. Op het Stadseiland in Lelystad vinden verschillende activiteiten plaats door het jaar heen met als doel de sociale cohesie in de buurt te versterken en onderhouden. Met de komst van de twee tenten, die tevens voldoen aan de richtlijnen bij aanvraag van een evenementenvergunning, wordt het mogelijk de buitenactiviteiten overdekt in de buitenlucht te organiseren. Zo is er te denken aan activiteiten als een kerstborrel, een zomerfeest of het samen eten met door bewoners bereide gerechten.

Het Stadseiland bestaat uit 70 woningen en is gelegen in de Kustwijk van Lelystad. De bewoners hebben zichzelf georganiseerd via een Kopersvereniging waar bijna alle bewoners lid van zijn. Kopersvereniging Stadseiland heeft zich ten doel gesteld om de leefbaarheid van de buurt te versterken en onderhouden en doet dit geheel op vrijwillige basis.

'' Ik ben enorm blij dat wij deze ondersteuning van het Oranje Fonds mogen ontvangen. Het biedt een duurzame oplossing voor onze buitenactiviteiten. – Wouter van Rheenen, algemeen bestuurslid Kopersvereniging Stadseiland

Oranje Fonds
Het Oranje Fonds bouwt aan een sociale samenleving, waar mensen er voor elkaar zijn en iedereen mee kan doen. Daarom mobiliseert, versterkt en ondersteunt het zoveel mogelijk mensen en organisaties die zorgen dat niemand er alleen voor staat. De steun bestaat uit inspiratie, advies, kennis en geld. Het Fonds kan dit don dankzij o.a. de Postcode Loterij, de Nederlandse loterij, Vrienden en bedrijven. Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima zijn het beschermpaar van het Oranje Fonds.