LELYSTAD - In Lelystad zijn steeds meer organisaties bezig met duurzaam ondernemen. De gemeente is sinds juli 2018 zelfs een echte Fair Trade gemeente. Dit betekent dat de gemeente en bedrijven Fair Trade producten kiezen, zoals koffie, thee, chocolade en bananen. Ook zijn er Flevolandse bedrijven die het goede voorbeeld geven zoals Ecosave en Bee Honest Cosmetics. Doet u ook mee deze maand?

Daarnaast kent Lelystad ook een eigen duurzame shopgids. Kijk eens naar deze winkels in het stadshart, ontdek een groot assortiment aan duurzame producten en laat je verassen!Je kan deze shopgids afhalen bij het Energieloket aan het stadshuisplein 51.

Duurzaam ondernemen is de juiste balans tussen economische-, sociale- en milieubelangen. Groene ondernemers kijken niet alleen naar de cijfers, maar ook naar de gevolgen van hun bedrijfsactiviteiten voor mens en milieu. Groene organisaties uit Lelystad zijn bijvoorbeeld Giant, Loading Systems, Haje, Raab Karcher, Het Goed. Ook Kunststof recycling van Gerwen is een mooi voorbeeld van duurzaam ondernemen.

Duurzaam initiatief?
Heeft of kent u een duurzaam initiatief in Lelystad? Zet ‘m op de kaart op duurzaaminlelystad.nl.