LELYSTAD - Met het circulaire stageproject, van Shivanie Ramroep van MBO College Lelystad, heeft kinderopvang GO uit Almere de titel 'Flevolands Circulaire Stagebedrijf 2023' gewonnen en een bedrag van € 500,-. Door de stage is het plastic speelgoed vervangen door duurzaam houten speelgoed. Ook inspireerde Serena Nijk en Jadida Kross van het kinderdagverblijf tijdens hun pitch. Ze namen het publiek en de jury mee in al hun initiatieven, waarmee ze samen met de kinderen werken aan een mooie wereld voor morgen.

Publiek en jury

Kinderdagverblijf GO 'De Aquamarijn' uit Almere is verkozen door het publiek en de vakjury, bestaande uit Hajé de Jager (voorzitter VNO NCW Flevoland), Rob Dal (accountmanager Horizon Flevoland), Chris Jansen (gedeputeerde Provincie Flevoland en Fleur Broer (docent duurzaamheid, MBO College Lelystad). Chris Jansen maakte de Top 3 bekend, bestaande uit farmaceutische groothandel BModesto uit Lelystad (plek twee) en schoonheidssalon Beauty 4 You uit Almere (plek 3) en de winnaar kinderdagverblijf GO. De bedrijven hebben grote indruk gemaakt en laten zien dat circulaire ondernemen in Flevoland kan, aldus Chris Jansen.

Circulaire transitie in Flevoland
De winnaar is bekend gemaakt tijdens de "Platformbijeenkomst Leren, Denken en Doen in de circulaire economie". De bijeenkomst is georganiseerd door Provincie Flevoland en Practoraat Circulaire Regionale Economie van MBO College Lelystad. Met als doel een impuls te gegeven aan de circulaire transitie in Flevoland. Ook circulair ondernemen? Kijk op www.circulaireflevoland.nl.