FLEVOLAND - In december komt het klassiek ensemble ‘Hollands Collectief’ naar Flevoland om u een uur lang te betoveren met een prachtig kerstconcert. De vocalisten nemen u mee van Hildegard von Bingen (1098), door de eeuwen heen naar deze tijd. Hollands Collectief is een vocaal kwartet, bestaande uit ensemble-zangers pur sang met zeer veel ervaring in diverse professionele koren.

Oprichter, artistiek leider en sopraan Elisabeth Blom vormt samen met Hebe de Champeaux (Alt), Dolf Drabbels (Tenor) en Kees Jan de Koning (Bas) ‘Hollands Collectief’. De vier zangers komen uit de topkoren van Nederland, waaronder het Nederlands Kamerkoor, Cappella Amsterdam, Amsterdam Baroque en het Groot Omroepkoor.

Pure, rijke en transparante klanken
O Magnum Mysterium is het oudste kerstlied en het heeft vele componisten geïnspireerd tot het maken van prachtige muziek. De klassieke stukken vormen samen een sfeervol concert in de donkere decembermaand. Kom een uur lang genieten van de meerstemmige zang en een prachtige aria van Hildegard von Bingen, vertolkt door Elisabeth Blom.

Concertlocaties


4 december 20:00, Oosterkerk, Grote Oost 58-60, Hoorn,
5 december 15:00, Ontmoetingskerk, Schor 4, Lelystad
20 december 20:00, De Bantsiliek, Zuidwend 2, Bant,
25 december 20:15 Ludgeruskerk, Ludgerusplein2, Dronten

Kaarten zijn te bestellen via de website: www.hollandscollectief.com, service@podiumplein.nl of 06 4910 8889