LELYSTAD - Eind 2022 verwelkomt Lelystad Airport Businesspark (LAB) het bedrijf GLP. GLP is een grote speler in de logistieke vastgoedsector en zal zich vestigen aan de Charles Lindberghlaan op Flight District II. Het gebouw, dat een bruto vloeroppervlakte bedraagt van ruim 37.000 m2, wordt gebouwd met de rug naar de woonhuizen toe, om eventueel geluidsoverlast tot een minimum te beperken. Naar verwachting zal eind dit jaar gestart worden met de bouw.

Philippe Hendriks, directeur GLP: “We kijken uit naar onze komst op LAB. Wij zijn hier terecht gekomen vanuit een eerdere samenwerking die goed is bevallen. Tijdens die samenwerking heb ik het gebied leren kennen en hierin ook gezien welke potentie het heeft. De mogelijkheden van het gebied, de ligging in Nederland en andere specifieke faciliteiten als ruimte voor ontwikkeling hebben de doorslag gegeven. Ook de duurzame visie sluit mooi aan bij die van ons. We kijken uit naar een mooie samenwerking.”

Wereldwijde speler
GLP is een wereldwijde speler voor de verhuur van logistiek en industrieel vastgoed. Hierin beheren zij een grote beleggingsportefeuille en bedienen zij een groot areaal aan klanten. Dit zijn zowel grote, logistieke bedrijven als toonaangevende productiebedrijven. GLP ontwikkelt geen panden om na de bouwfase te verkopen, maar behoudt de panden om deze te verhuren. Zo ondersteunen zij bij het accommoderen van klanten die verder willen uitbreiden.

Lelystad Airport Businesspark
Lelystad Airport Businesspark is een dynamische werkplek waar innovatie en duurzaamheid centraal staan en waar ondernemers de ruimte krijgen om te ondernemen. Bedrijven krijgen de kans en ruimte om te groeien en door te ontwikkelen. Deze duurzame en innovatieve plek heeft een centrale, goed bereikbare ligging en veel ruime kavels beschikbaar.