LELYSTAD - Tijdens de VIP Sponsorborrel op 23 november werd zowel het thema van het BKL Gala als de genomineerden voor de BKL Trofee en Award bekendgemaakt. Ieder jaar tijdens het BKL Gala worden er twee ondernemersprijzen uitgereikt. Voor elke categorie zijn er drie genomineerden. Gebaseerd op de voordrachten van de BKL leden, zijn de genomineerden voor de BKL Trofee: Kok Experience Lelystad, Ris Rubber en Farm Dairy. Voor de BKL Award zijn de genomineerden: Admi-Account, Royce Delicatesse & Private Dining en Rebourne Pop-up Solutions BV. Het thema voor het Gala in 2024 is ‘Better Together’ en borduurt voort op het thema ‘Happy Together’ van het Gala in januari dit jaar.

BKL Gala

Op 13 januari 2024 vindt het jaarlijkse ondernemersgala plaats. Dit jaar staat het Gala in het teken van samenwerken en verbinden. Het thema borduurt daarmee voort op ‘Happy Together’ van het Gala in januari dit jaar. Directeur Sandra Kamp: “De BKL wil deze ingeslagen weg blijven volgen en verder uitbouwen. Nog betere samenwerkingen tussen de BKL leden leiden uiteindelijk tot een nog sterker fundament tussen ondernemers. Met het thema ‘Better Together’ willen we hiermee het startsein geven tijdens het BKL Gala 2024.” De bijpassende gala dresscode is Colourful Chique.

BKL Trofee

Ook deze editie wordt er weer een BKL Trofee uitgereikt; deze ondernemersprijs gaat naar de 'onderneming van het jaar'. Dit jaar strijden Kok Experience Lelystad, Ris Rubber en Farm Dairy voor de BKL Trofee. Binnenkort vinden de bedrijfsbezoeken bij de drie genomineerden plaats en zijn de bedrijfsfilms op de BKL website te zien. Welk bedrijf uiteindelijk met de BKL Trofee naar huis gaat, wordt ieder jaar besloten door de Trofee & Award Commissie; zij kijken naar innovativiteit, duurzaamheid en betrokkenheid van de genomineerden bedrijven. Ook krijgen BKL leden de kans om hun voorkeur per e-mail door te geven aan de jury. Aan de hand van deze input, de bedrijfsbezoeken en een uitgebreid overleg, wijst de jury elk jaar een winnaar aan.

BKL Award


De BKL Award is speciaal bedacht voor bedrijven met maximaal 15 medewerkers in dienst. Op deze manier is de ondernemersprijs ook voor kleinere bedrijven beter bereikbaar. De genomineerden voor de Award zijn: Admi-Account, Royce Delicatesse & Private Dining en Rebourne Pop-up Solutions BV. De BKL Award gaat naar het bedrijf dat de meeste stemmen van BKL leden - het publiek - ontvangt. De winnaar wordt bekroond op de avond van het Gala zelf. Al eerder zal op de website over elke organisatie meer informatie én een video impressie te vinden zijn. Alle leden kunnen vervolgens tijdens het BKL Gala hun stem uitbrengen.

Arnoud Booij, voorzitter Trofee & Award Commissie en BKL bestuurslid: “Dit jaar was het weer een moeilijke keuze voor de commissie, er waren maar liefst 21 aanmeldingen voor de Trofee en 26 voor de Award. De commissie heeft dit jaar het thema ondernemerschap centraal gesteld en daar passen deze genomineerden uitstekend bij!”

Kijk voor meer informatie over het BKL Gala en de ondernemersprijzen op https://www.bedrijfskring.nl/netwerken/bkl-gala-2024