LELYSTAD - Avocadoschaamte, treintrots, milieumelancholie, eco-woede of klimaat-spagaat? Het Kotterbos staat zaterdag 14 oktober helemaal in het teken van duurzaamheid. Want van 12.00 tot 16.00 uur organiseren Staatsbosbeheer en Stad & Natuur het nieuwe evenement Footprint Fest. Met de visuele danstheatervoorstelling Life is short. Buy that dress., interessante workshops, een duurzame markt, muziek en lekker vegetarisch eten. Een middag voor iedereen die interesse heeft in alles dat met duurzaamheid te maken heeft.


Bezoekers kunnen meedoen aan tal van duurzame workshops. Maak bijvoorbeeld je eigen sieraden, tas of customize je oude kleding. Ontwerp een scrapbook van tweedehands materialen. Of ga zelf aan de slag met het recyclen van plastic op de shredderfiets. Er is ook een parcours met elektrische autootjes op zonne-energie. En iedereen kan bijdragen aan een collectief kunstwerk, gemaakt van oud papier.

Duurzame markt

Op de markt zijn allerlei duurzame producten te vinden. Scoor een nieuwe oude outfit voor de herfst of een tas van gebruikte banners. Shop duurzame kunst, gemaakt van afvalmateriaal. Ga naar huis met een heerlijk zelf gebrouwen biertje. En sla ook meteen een paar lokale, ambachtelijke potjes jam, chutney en pesto in, of eet een lekker circulair soepje.

Zelf energie opwekken

Lekker en verantwoord eten en drinken kan ook tijdens het Footprint Fest. Muziek- en theatervoorstellingen maken deze gezellige middag compleet. Daarbij wekt het publiek letterlijk zélf energie op voor het concert!

Dansvoorstelling over ons kledingoverschot in de wereld

De visuele danstheatervoorstelling ‘Life is short. Buy that dress’ past helemaal binnen het thema duurzaamheid. De theatervoorstelling gaat namelijk over hoe de wereld verdrinkt in onze kleding, die wij weggooien omdat deze na een paar keer dragen al niet meer in de mode zijn. Een kleurrijk spektakel dat het publiek aan het denken zet over de mode-industrie.

Belangrijk om te weten

Het Footprint Fest vindt plaats in het Kotterbos aan de Kotterbosweg (ook wel Kotterplein genoemd), ten zuiden van de Oostvaardersplassen. Let op! Het Kotterbos ligt op grond van de gemeente Lelystad net buiten de gemeentegrenzen van Almere. Houd als zoekopdracht ‘Kotterplein, Lelystad’ aan. Meer informatie: www.ovpalmere.nl