LELYSTAD - Dit 'overkwam' Cynthia Trommelen uit Lelystad onlangs in haar zoektocht naar een nieuwe 'magische' tuinkabouter. Dertig jaar geleden ontmoette ze namelijk de leukste grote tuinkabouter die ze ooit had gezien. Dit unieke exemplaar bracht haar veel geluk en voorspoed maar was nu aan vervanging toe. Zo begon ze haar zoektocht naar een identieke tuinkabouter. Met resultaat! Maar nu staat haar tuin vol kaboutermannen in diverse kleuren en met verschillende accessoires. Klaar om andere mensen blij te maken!

"Dertig jaar geleden woonde ik in een dorpje in de buurt van Amersfoort en zat ik behoorlijk krap bij kas", zo vertelt Cynthia. "Ik had een nare periode achter de rug, het werd voorjaar en ik wilde mijn tuin weer een beetje netjes maken. In het plaatselijke tuincentrum stond-ie dan: de mooiste, grappigste, en leukste grote tuinkabouter die ik ooit had gezien. Maar dúúr joh.. althans voor mijn portemonnee destijds."

Het zag ernaar uit dat dit exemplaar niet mee de kofferbak in kon, want zoveel geld had Cynthia nou eenmaal niet. Meer dan een paar nieuwe plantjes en een nieuw bordertje voor in de tuin zat er op dat moment niet in. Toch liet de grote vrolijke tuinkabouter haar niet los.

"Een paar dagen later moest ik weer terug naar het tuincentrum omdat ik wat vergeten was. En tot mijn grote geluk was die fantastische kabouter met zijn olijke hoofd maar liefst vijftig procent afgeprijsd! 'Dan maar een weekje op water en brood', dacht ik, 'maar deze vrolijkerd gaat nu toch echt met mij mee!' En daar heb ik nooit spijt van gehad."

De beste jaren van haar leven
De jaren die volgden kan Cynthia bestempelen als de leukste in haar leven. Ze ontmoette haar prins op het witte paard (nou ja, een zwarte Alfa eigenlijk), haar financiële positie verbeterde aanzienlijk, ze kreeg weer een rijk sociaal leven en als kers op de taart verhuisde ze zes jaar geleden naar Lelystad. En bij alle ontwikkelingen en verhuizingen ging de inmiddels magisch genoemde tuinkabouter met haar mee. En altijd stond hij in het middelpunt van de belangstelling en kreeg hij een prominente plek in haar tuin.

"Sinds de aanschaf van deze kabouter is mijn leven enorm veranderd" vertelt ze. "Of het echt daardoor komt weet ik natuurlijk niet, maar ik geloof er ergens graag in. Daarom noem ik hem de magische tuinkabouter, ik denk dat hij mij veel geluk en voorspoed gebracht."

Helaas voor Cynthia komt er ook een einde aan de gezondheid van een tuinkabouter. Door de jaren heen zijn de kleuren verweerd en begint zijn hoofd zo nu en dan te wiebelen. Maar afscheid nemen van haar magische vriend wilde Cynthia niet. Dus moest er een vervanger komen. Dat bleek echter niet zo eenvoudig.

Help Cynthia van haar kabouters af
Cynthia: "Mijn zoektocht startte ongeveer drie jaar geleden. Maar nergens kon ik een adres vinden waar ik deze specifieke kabouter kon kopen. Uiteindelijk stuitte ik vorig jaar op een fabriek in het buitenland waar ze deze kabouters zouden kunnen maken. Helaas bleek de mal kapot! De fabriek wilde wel een nieuwe mal maken, maar dan moest ik heel veel kabouters kopen. Dat was even slikken maar ik heb dat toch maar gedaan. Want nu heb ik de mogelijkheid om ook andere mensen de magie van deze kabouters te laten ervaren! Het is maar goed dat ik zes jaar geleden naar Lelystad ben verhuisd. Anders had ik niet geweten waar ik al die kabouters had moeten laten."

Cynthia heeft inmiddels KaboutersEnzo opgericht om via een webshop de kabouters en allerlei andere unieke tuindecoratie en -beelden te verkopen. Ook biedt ze belangstellenden de mogelijkheid om op afspraak de items in het echt te komen bekijken in haar privétuin in de Landerijen.

Tweede paasdag
Op tweede paasdag organiseert Cynthia bij droog weer, in haar achtertuin, een 'tuintoonstelling' voor belangstellenden. Ben je op zoek naar super originele tuindecoratie, dan ben je van harte welkom. Check de website voor openingstijden.