LELYSTAD - ‘Ons Winkeltje’ en de nieuwe locatie ‘Ons Plekje’ van Stichting Met Inzet Lukt Alles (M.I.L.A.) kreeg woensdag 8 februari dubbele beglazing. Schilder- en onderhoudsbedrijf Lansink B.V. doneerde de materialen en zorgde met hulp van de Kluswinkel en het Buurtteam voor de installatie. Met de dubbele beglazing wordt de energie-efficiëntie verbeterd en de energiekosten verlaagd. Iets wat de stichting, die zich inzet voor buurtbewoners en ondersteunt bij onder meer energiearmoede, goed kan gebruiken.


Afgelopen jaar heeft M.I.L.A. hun nieuwe ontmoetingscentrum genaamd ‘Ons Plekje’ geopend. Maar door de hoge energiekosten kon de stichting de nieuwe locatie nog niet optimaal gebruiken. Lansink B.V. droeg de afgelopen periode al bij aan het dekken van de energiekosten. Het dubbel glas wat zij nu doneren helpt voor het verduurzamen van ‘Ons Plekje’. Mila Romijn, initiatiefneemster van de stichting: “We zijn Tom Lansink enorm dankbaar voor het dubbel glas. Door de lagere energiekosten, kunnen we nu op meerdere dagen open en activiteiten organiseren. Zonder angst voor de energierekening.”

Tom Lansink, eigenaar van Lansink B.V.: “Met het dubbele glas kan de stichting energie besparen waardoor ze hun belangrijke werk kunnen blijven doen. Wij zijn blij om hun hiermee te helpen.”

De stichting zoekt nog een sponsor voor de installatie van een luchtventilatiesysteem. Hiermee kunnen ze meer mensen verwelkomen bij de activiteiten. Meer informatie over stichting M.I.L.A. op www.metinzetluktalles.nl.