LELYSTAD - Voice Company dirigent is geen moeite teveel. Zelfs als het regent, verzint hij een oplossing om toch zijn drive-in repetities door te laten gaan. Deze organiseert hij in de openlucht bijna wekelijks op bescheiden schaal door het hele land. Onafhankelijk van stroomvoorziening en internet. Al zijn apparatuur werkt op accu’s en via een mobiele WiFi-router. Heel veel van de wekelijkse kooractiviteiten vinden echter online plaats. Zo ook het nieuwe zangproject “Passie voor Pasen”

Passie voor Pasen: leer de mooiste koralen uit Bach’s Johannes Passion.

“Pasen zonder de muziek van Johann Sebastian Bach is als Kerst zonder kerstliedjes. Dat vond ik met kerst, en dat vind ik nu ook, en als de mensen niet naar ons kunnen komen, dan komen wij toch naar de mensen?” aldus Robert Bakker, dirigent van het Voice Company Koor. Afgelopen kerst bracht hij het online Christmas Carol programma “Spread the Light”. Met veel succes, het voorzag duidelijk in een behoefte in deze tijd van minimaal sociaal contact. Met dat in het achterhoofd heeft hij in aanloop naar Pasen een nieuw online project ontwikkeld.

Laagdrempelig

“Passie met Pasen, zing de mooiste koralen uit de Johannes Passion” is ook weer zo’n laagdrempelig project, waarin men spelenderwijs, begeleid door Robert Bakker op de vleugel én zangers uit het Voice Company Koor acht van de mooiste koralen uit de Johannes Passion leert zingen over een periode van ruim vijf weken. Koralen zijn door hun beperkte lengte en vrij eenvoudige structuur door iedereen te leren. Bovendien vormen ze een mooie introductie voor dit prachtige werk van Bach. Technische kennis is niet nodig; het “Klik & Zing” systeem zorgt ervoor dat je ook zonder veel computerkennis prima mee kunt doen!

Gratis kennismaking

Ter kennismaking wordt een eerste koraal gratis aangeboden. Er zitten geen addertjes onder het gras en het is zonder verplichtingen. Opgeven daarvoor, of voor het hele project, kan hier: https://hetvoicecompanykoor.nl/online-koorzingen/