LELYSTAD - Op vrijdag 24 november was er op Het Rode Klif in Lelystad een geweldig mooie wintermarkt. Hier werden spullen verkocht die door cliënten gemaakt zijn. De kerstmarkt was een enorm succes en het was heerlijk druk en gezellig. Veel mensen uit de buurt, maar ook andere wijken van Lelystad, hebben genoten van deze wintermarkt en alle producten van de cliënten van InteraktContour.

Diefstal
Echter er volgde een flinke domper nadat bleek dat er in het weekend 2 fietsen gestolen waren. Tijdens het weekend bleek de buitendeur van het gebouw Het Rode Klif defect te zijn. Hierdoor konden 2 fietsen gestolen worden.

Gestolen zijn een duo-fiets en een rolstoelfiets. Deze fietsen worden ingezet bij therapie - samen met fysiotherapeut - en voor ontspanning. Deze voorzieningen zijn nu in 1 klap weggevaagd.

Flinke domper
De fietsen vertegenwoordigen een enorme waarde en daardoor is het voor de organisatie niet mogelijk om nieuwe fietsen aan te schaffen. Aangezien het de 2 enige fietsen op de locatie waren, hebben de cliënten op dit moment geen beschikking meer over fietsen.

Het is voor InteraktContour zeker een flinke domper, maar vooral voor de cliënten. Ze hebben nu geen mogelijkheid meer om met een duo-fiets of een rolstoelfiets te ontspannen. De organisatie heeft nog steeds de stille hoop dat de fietsen teruggevonden worden.

Melden bij politie
Indien de daders die de fietsen hebben 'meegenomen' wroeging krijgen of nog compassie hebben met de cliënten van InteraktContour, kunnen ze altijd de fietsen terugbrengen. Misschien kunnen ze laten weten waar de fietsen zich bevinden.

Indien inwoners van Lelystad de fietsen hebben gezien of weten waar ze staan, kunnen ze dit melden bij de politie. Hiervoor kan men contact opnemen met het algemene nummer van de politie 0900 - 8844, wat 24/7 bereikbaar is.