LELYSTAD - Wethouder Sjaak Kruis heeft een deelnemer van het LelystadsPanel mevrouw Geervliet in het zonnetje gezet en een Lelypas overhandigd. De gemeente Lelystad verloot jaarlijks een Lelypas van € 250,- onder panelleden die in een kalenderjaar aan alle uitnodigingen voor deelname aan een panelonderzoek gehoor hebben gegeven en de vragenlijsten volledig hebben ingevuld.

Betrokken Lelystedeling


Mevrouw Geervliet is de grote winnaar van dit jaar. Zij woont al meer dan veertig jaar in Lelystad en is al heel lang lid van het panel. Wethouder Sjaak Kruis: "Het LelystadsPanel is belangrijk voor Lelystad.

Door vragen voor te leggen aan de leden van het panel weten we hoe Lelystedelingen denken over verschillende onderwerpen en kunnen we daar rekening mee houden bij het maken van beleid. Ik ben blij met de 1500 panelleden, die iedere keer weer trouw deelnemen aan de enquêtes. Ik feliciteer mevrouw Geervliet van harte."

LelystadsPanel zoekt leden

Het LelystadsPanel bestaat op dit moment uit circa 1500 leden. Ongeveer vier tot zes keer per jaar worden panelleden naar hun mening gevraagd over onderwerpen die voor inwoners en de stad van belang zijn.

Dit jaar zijn de onderzoeken cultuur, dienstverlening, horeca, wonen, leefbaarheid en veiligheid uitgezet. Er zijn voor deze onderzoeken ook steekproeven gehouden onder inwoners breed.

Lid worden


Omdat het panel een goede afspiegeling van de Lelystadse samenleving moet zijn, worden het hele jaar door nieuwe leden geworven. Aanmelden voor het LelystadsPanel kan via lelystadspanel. Ook de resultaten van de onderzoeken door Onderzoek en Statistiek van de gemeente zijn op deze site te vinden.