LELYSTAD - MBO College Lelystad start in samenwerking met Eduvier onderwijsgroep in september 2023 met de Beroepshavo. Deze nieuwe vorm van onderwijs stoomt studenten klaar voor het hbo.

De Beroepshavo is een mbo-opleiding op niveau 4 die studenten in twee jaar extra goed voorbereidt op doorstromen naar het hbo. Dit maakt de opleiding anders dan een traditionele mbo-opleiding, die meer beroepsgericht is. Maar ook anders dan de havo, die meer theoretisch is. Voor scholieren die liever een praktische opleiding volgen, maar die er wél van overtuigd zijn naar het hbo te willen is de Beroepshavo het antwoord.

Hbo-vaardigheden
Op de Beroepshavo werken studenten, naast de vakken Nederlands, Engels, wiskunde en persoonlijk leiderschap, uitsluitend aan levensechte projecten voor bedrijven en organisaties in de regio Flevoland. Hierdoor ontwikkelen ze de kennis, houding en persoonlijke vaardigheden die belangrijk zijn om succesvol door te stomen naar het hbo. Zo leren ze werken volgens de design thinking methode en de Scrum methode. Studenten hebben zo de mogelijkheid zich breed te oriënteren, bijvoorbeeld op het werkveld Logistiek of Marketing & Communicatie. Daarnaast wordt er veel aandacht besteed aan persoonlijke ontwikkeling.

Samenwerking Eduvier
MBO College Lelystad werkt in deze nieuwe opleiding samen met Eduvier onderwijsgroep. Eduvier verzorgt de vakken Nederland, Engels en wiskunde op havoniveau en bereidt studenten voor op het staatsexamen havo voor deze vakken.

Het alternatief voor de havo
De Beroepshavo is een goed alternatief voor leerlingen die de overgang maken van havo 3 naar havo 4 of vwo 3 naar vwo 4, en die meer praktijkgericht verder willen leren. Met een overgangsbewijs van het derde naar het vierde jaar havo of vwo kunnen zij met de Beroepshavo starten. Daarnaast is de Beroepshavo uitermate geschikt voor vmbo-leerlingen, met name voor de leerlingen die al weten dat zij uiteindelijk naar het hbo willen. Ook studenten met een mbo-diploma op niveau 2 of 3 kunnen zich aanmelden voor de Beroepshavo.

Meer weten? Kijk op www.mbocollegelelystad.nl of kom naar de ‘Maak je Studiekeuze’-middag op dinsdag 6 juni op MBO College Lelystad. Je kunt ook contact opnemen met Daiyanara Adelina, Projectleider Beroepshavo (d.adelina@rocva.nl of 06-48163754).