LELYSTAD - Het bestuur van de BKL ervaart de maatregelen die de regering neemt in het kader van de coronacrisis als steun in de rug. Bij veel van de BKL leden is de omzet van de ene op de andere dag gekelderd. Variërend van geen omzet tot tientallen procenten minder. Het nieuws is bij iedereen ingedaald en de voorlopige balans is opgemaakt. Iedere ondernemer zoekt zijn eigen creatieve weg om iets van de verloren omzet te restaureren of nieuwe wegen in te slaan.


Bijna iedere horeca ondernemer heeft een haal- of brengservice. Nieuwe bezorgdiensten ontstaan. Medewerkers werken massaal vanuit huis. Cloud- en automatiseringsbedrijven bieden diensten aan om thuis te werken, vergaderen of presentaties te geven. Dienstverleners ondersteunen bij de noodzakelijke arbeidstijdverkorting, kredietverstrekking en wat nog meer nodig is om de continuïteit te waarborgen.

Maar alle creativiteit is niet genoeg om directe nood in de liquiditeit te overbruggen. De ondernemersvereniging is blij dat de regering inziet dat forse ondersteuning noodzakelijk is om werknemers in dienst te houden, zzp’ers en oproepkrachten te ondersteunen, liquide te blijven door uitstel van belastingen, liquiditeit te creëren door verruiming kredietverlening en borgstelling bij kredietverlening.

Het is onbekend hoe lang de coronacrisis gaat duren. Bedrijfskring Lelystad roept haar leden op zich vooral te houden aan de gevraagde voorzorgsmaatregelen. Wees creatief en deel goede ideeën. Ondernemers kunnen vragen stellen en antwoorden vinden op de Q&A pagina over het coronavirus en bedrijfsleven in Lelystad op www.bedrijfskring.nl.