LELYSTAD- Buurtsportcoach Anderea van Sportbedrijf Lelystad kan haar deelnemers van het project ‘Doortrappen’ weer bijhouden. Recent overhandigde Edwin Marseille van Enjoy & Meerens haar een splinternieuwe elektrische fiets met krat voor het vervoer van sportspullen. De fiets kon aangeschaft worden door een succesvolle subsidieaanvraag bij het fonds MAEX. Ook maatschappelijk partner Enjoy & Meerens heeft meegefinancierd.

Duurzaam vervoersmiddel

Sportbedrijf Lelystad zet zich in voor een vitale stad door inzet van sport en bewegen. Fietsen sluit daarbij aan. Het duurzame vervoersmiddel past bij een gezonde leefstijl. De e-bike verbetert de lokale en regionale bereikbaarheid en leefbaarheid van inwoners. Lelystad is door de gescheiden brede fietspaden uitermate geschikt om te fietsen. Je bent met de fiets veelal sneller op de plek van bestemming dan met de auto. En dat gaat dus ook op voor de buurtsportcoaches die zich nu op de elektrische fiets duurzaam, efficiënt en milieuvriendelijk verplaatsen naar hun activiteiten.

Doortrappen

De nieuwe e-bike wordt onder meer ingezet bij projecten, zoals ‘Doortrappen’ voor 65-plussers. Dat programma is een initiatief van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Het project zorgt ervoor dat ouderen zo lang mogelijk veilig fietsen. Senioren die geregeld fietsen blijven langer gezond en zijn daardoor ook langer zelfredzaam. “Tijdens de activiteit kon ik de groep met een e-bike moeilijk bijhouden met mijn normale fiets. Erg blij dat dit nu wel lukt”, vertelt buurtsportcoach Anderea Bekkers. Sportbedrijf Lelystad organiseert deze activiteit elke woensdagochtend.

MAEX

Subsidieverstrekker MAEX maakt, meet en managet sociale impact. Door een succesvolle aanvraag van Sportbedrijf Lelystad voor de MAEX Impuls mobiliteit kon de fiets worden aangekocht. Wil je als bedrijf, net als fietsenwinkel Enjoy & Meerens, ook sociale impact maken? Kijk dan op www.sportbedrijf.nl/partners voor meer informatie.