LELYSTAD - Altijd al willen weten wat er allemaal gebeurt op de afvalverwerkingslocatie aan de Zeeasterweg en in het naastgelegen Natuurpark Lelystad? Tijdens de landelijke burendag op zaterdag 23 september kunnen de bewoners van Lelystad het gaan ontdekken.

Op Nationale Burendag openen Afvalzorg en Natuurpark Lelystad hun deuren. De bezoekers worden tijdens een tocht in een elektrische boot, wagen of trein meegenomen in de wereld van recyclen en het veilig storten van afval én de unieke Flevolandse natuur. Na de rondleiding kan een bezoek worden gebracht aan de pas vernieuwde watertuin in het natuurpark. Voor kinderen ligt er een echte waterontdekset klaar om het waterleven beter te leren kennen.

Het evenement is gratis, inclusief uitrijkaart, consumptiebonnen en een kleine attentie voor de kinderen. Uw bezoek start aan de Vlotgrasweg 11 in Natuurpark Lelystad. Vanaf daar rijden pendelbussen tussen de locaties. Er zijn vier starttijden waarop u kunt intekenen. Aanmelden kan tot 21 september via: www.afvalzorg.nl/burendag.