LELYSTAD - Dinsdag 31 maart organiseren Bedrijfskring Lelystad, Lelystad Akkoord en MBO College Lelystad een bedrijvenmarkt voor het vinden en aanbieden van stageplaatsen, (bij-)banen of vakantiebanen. Ondernemers kunnen via www.bedrijfskring.nl een gratis stand reserveren om in contact te komen met studenten van diverse opleidingen in de richting administratief, juridisch, bouw, ICT, handel, logistiek, toerisme, autotechniek, zorg en welzijn, facilitair, uiterlijke verzorging, beveiliging en entree. Er is plek voor 50 bedrijven die mbo-stageplekken, leer/werkplekken (BBL), mbo bij- of vakantiebanen of mbo-vacatures beschikbaar hebben.

De bedrijvenmarkt is van 13.45 tot 17.30 uur. Speciale spreker van de dag is de 25-jarige Ahmed Al Aradi, eigenaar en designer van het modemerk Chiba Clothing. Ahmed is opgegroeid in Lelystad en heeft hier ook zijn bedrijf gevestigd. Ahmed reist de hele wereld over om inspiratie op te doen. Zijn kleding wordt onder andere gedragen door bekende artiesten als Lil’ Kleine en Chris Brown.

Ook worden tijdens de bedrijvenmarkt de jaarlijkse leerwerkverkiezingen gehouden. Meer informatie over de leerwerkverkiezingen en het voordragen van een talent via de website van Lelystad Akkoord www.lelystadakkoord.nl/leerwerkverkiezing-op-31-maart-en-7-april-2020. De bedrijvenmarkt sluit af met een netwerkborrel voor alle leden van Bedrijfskring Lelystad.