LELYSTAD - Batavia Stad Fashion Outlet gaat voor de maand oktober een nieuwe samenwerking aan met vintagewinkel JUTKA & RISKA. Vanaf dit weekend bundelen de twee merken hun krachten om de allereerste tweedehands winkel te openen in een Nederlands outlet shopping centrum. Deze zet markeert een belangrijke stap richting een duurzamere toekomst in de mode-industrie. Het initiatief wordt georganiseerd in het kader van de duurzaamheidsmaand Go Beyond, waarmee Batavia Stad haar duurzame ontwikkelingen viert.


"Batavia Stad hoopt met deze samenwerking het winkelaanbod te verduurzamen en te begrijpen of er plaats is voor tweedehandskleding in een outlet centrum. Duurzaamheid is voor ons een essentieel speerpunt en een tweedehands aanbod is daarin een belangrijke volgende stap," aldus Olivier van Veen, Marketing Director voor Batavia Stad. Al eerder ging Batavia Stad een samenwerking aan met tweedehands designer winkel The Next Closet, maar deze pop-ups zijn nog nooit langer dan een weekend geweest.

Oude kleding een nieuw leven

Bezoekers van de JUTKA & RISKA winkel kunnen naast het shoppen van het tweedehands aanbod ook hun oude garderobe op verschillende manieren een nieuw leven geven: door hun ongedragen items te pimpen of te laten repareren.

Toewijding aan een duurzamere toekomst

Batavia Stad legt grote nadruk op verantwoord ondernemen en zet zich in voor een duurzamere planeet. Als onderdeel van het moederbedrijf VIA Outlets heeft Batavia Stad als doel om tegen 2050 een netto nul-koolstof impact te bereiken in haar gehele waardeketen.

Als een toonaangevende bestemming voor premium winkelen heeft Batavia Stad concrete stappen ondernomen om dit doel te verwezenlijken, onder andere door het organiseren van interactieve workshops voor hun merkpartners over duurzaamheid. Bovendien heeft het outletcentrum groene leaseclausules geïmplementeerd die hebben geleid tot een daling van 62% in energieverbruik en 10% in waterverbruik tussen 2019 en 2022.

Sustainability Month: Go Beyond

Batavia Stad richt zich niet alleen op haar eigen impact en die van haar retailers, maar vindt het ook belangrijk om de consument mee te nemen op deze reis. Daarom organiseren ze in de maand oktober een Sustainability Month met het thema Go Beyond, waarin Batavia Stad haar successen viert en vooruit kijkt naar een groenere toekomst.

Tijdens deze maand kunnen bezoekers naast winkelen genieten van verschillende activiteiten, zoals workouts met voormalig profvoetballer Anouk Hogendijkeen, vegan eten van de foodtruck van Karma Kebab en een pop-up store van studenten van de HvA met duurzame initiatieven.

De winkel van JUTKA & RISKA is geopend tot en met 29 oktober. Meer informatie over de activiteiten in Batavia Stad tijdens Sustainability Month is te vinden op de website.