LELYSTAD - De palliatieve unit 't Hofje is gevestigd op de derde verdieping van woonzorgcentrum Coloriet de Hoven in Lelystad. Hier wordt liefdevolle hospicezorg geboden aan mensen die in hun laatste levensfase zitten. Op het moment dat het zorgen thuis niet (meer) mogelijk is, kan een opname in 't Hofje worden voorgesteld. Het werk ligt in handen van vrijwilligers en zorgprofessionals.


De vrijwilligers zijn onmisbaar Vrijwilligers zijn onmisbaar voor het welzijn van de gasten van 't Hofje. Op het moment dat men weet dat men niet meer beter wordt, is een luisterend oor en emotionele ondersteuning van zeer groot belang.

De medische zorg wordt gedaan door de zorgprofessionals van Coloriet Wijkzorg. Daarnaast zorgen de vrijwilligers voor het hele belangrijke stukje welzijn in de laatste levensfase van de gasten.

Daarnaast zorgen de vrijwilligers voor de ondersteuning van de familie en de naasten van de gasten van 't Hofje. Er zijn vrijwilligers nodig en een vrijwilliger krijgt een training palliatieve, terminale zorg.

Vacature Nachtvrijwilliger

De organisatie is op zoek naar nachtvrijwilligers. Dit is een vrijwilliger die aanwezig is tijdens de nacht en aandacht, tijd en ondersteuning geeft aan de gasten en de naasten. Een nachtvrijwilliger is ten minste 2 of meer nachten per maand beschikbaar.

Een nachtvrijwilliger kan voor de medische zorg altijd terugvallen op een zorgmedewerker van Coloriet. De nachtvrijwilliger is de slaapwacht, maar zorgt tevens voor extra ondersteuning als een gast het nodig heeft.

Daarnaast kan de slaapwacht gewekt worden voor praktische hulp, naast het bieden van een luisterend oor. Soms komt het voor dat een gast het prettig vindt dat er gewaakt wordt tijdens de nacht of een deel ervan.

Vacature Dagcoördinator

Een dagcoördinator organiseert en coördineert de ondersteuning aan gasten, die in 't Hofje verblijven in de laatste levensfase. De zorg die verleend wordt, wordt uitgevoerd door de zorgprofessionals van Coloriet.

Naast de zorgprofessionals zijn er vrijwilligers die zorgen voor een prettig verblijf voor de gasten en de naasten. De dagcoördinator is 1 of meerdere dagen verantwoordelijk voor de dagelijkse coördinatie van de werkzaamheden.

Tevens zorgt men voor de dagelijkse contacten met de zorgprofessionals, begeleidt en ondersteunt de vrijwilligers, plant de inzet van de vrijwilligers, verzorgt rondleidingen, zorgt voor de juiste informatie voor de vrijwilligers.

Ook zijn er algemene vrijwilligers nodig, die zorgen voor de aandacht, tijd en ondersteuning van gasten en naasten. Dit kan door te luisteren, een kopje koffie in te schenken, samen te lezen of te koken, of te helpen voor de persoonlijke verzorging.

Geïnteresseerden kunnen een mail sturen m.vanderbrug@coloriet.nl , of bellen naar 0320-294949 of het formulier op de site https://www.coloriet.nl/hofje/ van Coloriet invullen.