LELYSTAD - Zaterdag 2 december heeft Stichting Sint voor elk kind het Sinterklaasfeest voor honderden kinderen georganiseerd in het Agoratheater in Lelystad. De Stichting Sint voor elk kind nodigt jaarlijks alle kinderen van Lelystad, die leven op of onder het bijstandsniveau, uit voor het Sinterklaasfeest.

Sinterklaasfeest voor 9e keer


Dit jaar werd het Sinterklaasfeest voor de 9e keer georganiseerd en bij het feest waren zo'n 400 kinderen aanwezig. Natuurlijk waren de ouders ook meegekomen. Bij aankomst van de kinderen werden ze ontvangen door een heleboel vrolijke Pieten.

Daarna konden de kinderen met hun ouders een plaats zoeken in de grote zaal van het Agoratheater. Ineke Bakker, waarnemend burgemeester van Lelystad, heeft voordat de voorstelling begon de aanwezigen toegesproken.

De Grootse Sintshow

Tijdens de toespraak van de burgemeester werd dank uitgesproken voor al die bedrijven die steun hebben verleend om dit Sinterklaasfeest mogelijk te maken. Hierbij gaat het om bedrijven, particulieren en de vele vrijwilligers die hebben meegewerkt.

Maar daarna kon dan eindelijk De Grootse Sintshow beginnen en konden de kinderen genieten. En gelukkig was Sinterklaas ook aanwezig bij de voorstelling. Na het grote feest mochten de kinderen met Sint en de Pieten op de foto. Alle kinderen gingen blij naar huis, met een mooi cadeau.

Stichting Sint voor elk kind

De Stichting Sint voor elk kind is speciaal voor de kinderen van gezinnen in Lelystad, die leven op of onder het bijstandsniveau. Omdat deze kinderen vaak niet mee kunnen doen aan sociale en culturele activiteiten kunnen ze in een sociaal isolement raken.

Voor de gemeente Lelystad spreekt men dan over zo'n 1.200 kinderen in de leeftijdscategorie tussen de 4 en 10 jaar. Omdat elk kind in Lelystad moet meedoen aan sociale en culturele activiteiten, wordt jaarlijks een Sinterklaasfeest gevierd.

De Stichting wil middels een ontmoeting met Sinterklaas én deze ontmoeting te combineren met een theatervoorstelling, de kinderen in staat te stellen mee te doen aan een traditie en tevens de sfeer te proeven van een culturele activiteit.

Voorbereiding voor volgend jaar

Het feest is mogelijk gemaakt, door bijdragen van (grote) sponsors. Zo heeft BModesto SeaBottom een grote bijdrage geschonken. Tevens door bijdrage van Rabobank Flevoland, Berrico, Caceis Welzijnsfonds en steun van sponsoren en particulieren.

Daarnaast kwam sponsoring uit de verkoop van chocoladeletters van Chocolaterie Brouwer, Roomboter amandelletters en Smulboxen van Brood- en Banketbakkerij Prins. De Stichting is ondertussen op zoek gegaan naar sponsoren voor het volgende Sinterklaasfeest.