LELYSTAD - Op zaterdag 17 september opende burgemeester Mieke Baltus de Huiskamer van de Lokale Democratie.


Koffie bij de gemeenteraad

Op zaterdag 17 september trakteerde de gemeenteraad de inwoners van Lelystad op koffie. Op deze dag werd de Huiskamer van de Lokale Democratie aan het Stadhuisplein officieel geopend door burgemeester Mieke Baltus. De dag werd muzikaal omlijst door het Bataviakoor uit Lelystad.

De gemeenteraad wil de huiskamer, die eerst tijdelijk werd gebruikt bij de gemeenteraadsverkiezingen, behouden als dè plek voor ontmoeting met bewoners en instanties. En dat is gelukt; de huiskamer is een blijvertje.

Het was een gezellige en nuttige dag, waarbij de raadsleden meer vertelden over de speerpunten uit het Raadsakkoord. Het Raadsakkoord bevat de afspraken voor de komende 4 jaar: Wat gaan we doen op gebied van natuur, economie, bouwen, stadshart, zorg & welzijn et cetera.

Inloopspreekuur Huiskamer

De gemeenteraad beschikt met de huiskamer over een gezellige ruimte om met bewoners en organisaties in gesprek te gaan. Heb je vragen, klachten, goede ideeën voor de stad of behoefte aan een praatje? Wil je weten wat er op de raadsagenda staat ter besluitvorming? Kom langs: elke donderdagavond is de huiskamer geopend van 19.00u-20.00u voor een inloopspreekuur en wordt bemenst door raadsleden. Aanmelden is niet nodig.

Liever een persoonlijke afspraak maken? Dat kan ook, klik hier voor de contactgegevens van alle raadsleden.

Een bijeenkomst organiseren?

De gemeenteraad is de komende raadsperiode van plan om thema-bijeenkomsten te organiseren in de huiskamer. Deze worden aangekondigd via onze kanalen op social media @raadvanlelystad (Instagram, Facebook en Twitter), de Flevopost en via deze website.

Ook bewoners of instanties kunnen een bijeenkomst met de raad organiseren. Wil je raadsleden uitnodigen om een bepaald ondewerp te bespreken en wil je weten of de huiskamer daar voor beschikbaar is? Neem hierover contact op via griffie@lelystad.nl, de collega's van de griffie nemen na je bericht contact op. Let op: het onderwerp moet over Lelystad gaan en een relatie hebben met de gemeenteraad / lokale politiek.