LELYSTAD - Het college van Lelystad heeft in het kader van de landelijke winterkouderegeling het voormalig schoolgebouw van de SGL aan het Kofschip aangewezen als tijdelijke winteropvang tot 1 april 2022 voor dak- en thuislozen uit de regio Flevoland. ‘De gemeente is verplicht opvang te bieden op het moment dat de temperatuur voor drie dagen achtereen onder nul gaat komen, omdat het medisch gezien dan niet verantwoord is om buiten te slapen’, aldus wethouder Jack Schoone. De winteropvang staat los van de huidige dag- en nachtopvang op het Zuiderwagenplein in Lelystad.


Overlooplocatie

Het leegstaande schoolgebouw van de SGL wordt een zogenaamde overlooplocatie voor dak- en thuislozen uit de regio. Dit betekent dat als de winteropvang in Almere -de centrumgemeente voor de regio- vol zit, de winteropvang in Lelystad open gaat. Door de huidige coronamaatregelen -de anderhalve meter maatregel én het beschikbaar hebben van voldoende quarantaine plekken- is meer ruimte nodig voor de opvang van buitenslapers. De winteropvang is open van 18.00 uur tot 08.00 uur en biedt dak- en thuislozen een warm bed, douche en een maaltijd. Op de locatie zal dus voornamelijk worden geslapen.

De opvang wordt door het Leger des Heils uitgevoerd. De directe buren van de voormalige scholengemeenschap zijn inmiddels persoonlijk geïnformeerd over de winteropvang. Omwonenden zijn per brief geïnformeerd.