LELYSTAD - Wethouder Jack Schoone heeft zaterdag 15 augustus 2020 de eerste bal getrapt op het nieuwe kunstgrasveld bij voetbalvereniging S.V. Batavia’90 en het veld daarmee officieel geopend. Een langgekoesterde wens van de vereniging op sportpark Doggersbank is daarmee in vervulling gegaan.

Voetbalaanbod garanderen

Onder grote belangstelling van leden, sponsoren, vrijwilligers en aannemers heeft wethouder Schoone het eerste kunstgrasveld van S.V. Batavia’90 op sportpark Doggersbank geopend. Hij is enthousiast dat nu alle Lelystadse voetbalverenigingen een kunstgrasveld hebben. "De aanleg van het kunstgrasveld op het sportcomplex Doggersbank betekent een aanzienlijke verbetering van de trainings- en speelmogelijkheden voor de vereniging. En dit komt niet alleen de vereniging en haar leden, maar ook de stad ten goede."

Sterk gegroeid

S.V. Batavia’90 had als enige voetbalvereniging in Lelystad nog geen kunstgrasveld. Voorzitter Marco Knippenberg is dolblij dat dit voetbalseizoen nu ook op kunstgras gespeeld kan worden. "Kunstgras is voor onze voetbalvereniging essentieel om ambities, maar vooral continuïteit, te waarborgen. Het aanbieden van voetbal stond erg onder druk gezien de huidige staat van de velden. Met de komst van het kunstgrasveld gaat dit veranderen," aldus Knippenberg. "Het kunstgrasveld biedt als grote voordeel dat er de hele winter door op gevoetbald kan worden. Dat is op natuurgras vaak niet zo. Daarnaast is Batavia’90 de laatste jaren sterk gegroeid, waardoor een veld dat te allen tijde gebruikt kan worden hard nodig is."