LELYSTAD - Wethouder Elly van Wageningen heeft vrijdag 28 juni 2019 samen met twee leerlingen het nieuwe schoolgebouw van het Aurum College aan de Zuigerplasdreef geopend.


Extra begeleiding

Het Aurum College verzorgt voortgezet speciaal onderwijs op havo/vwo-niveau voor leerlingen die extra begeleiding nodig hebben omdat ze bijvoorbeeld een vorm van autisme, of vergelijkbare problematiek hebben. Door het creëren van een optimale onderwijsomgeving en de begeleiding door bevlogen, betrokken en goed opgeleide professionals biedt de school de leerlingen een veilige en voorspelbare leeromgeving waar ze hun talenten verder kunnen ontwikkelen. Het nieuwe schoolgebouw is helemaal ontworpen en ingericht naar de onderwijs ondersteuningsbehoefte van de leerlingen.


Mozaïek

Na een interessant en vermakelijk vraaggesprek tussen twee leerlingen van de school en wethouder van onderwijs Elly van Wageningen vond de officiële openingshandeling van het nieuwe schoolgebouw plaats. Een stenen bankje dat de komende tijd door de leerlingen met mozaïek wordt ingelegd, werd onthuld. Vele genodigden uit onder andere het onderwijsveld en zorgorganisaties waren hier getuige van. De kleine scherven en stukken keramiek maken gezamenlijk een stevig en mooi geheel. Het ontwikkelen van een stevige basis staat symbool voor het Aurum college.


Onderwijs- en kenniscentrum

Voor de verhuizing was de school gesitueerd op twee locaties in de stad, het Kofschip en het Karveel. Mede dankzij de steun van de gemeente Lelystad is het ontwerp- en bouwproces heel snel gegaan. In oktober 2018 werd de eerste paal geslagen en in mei 2019 konden de leerlingen de school betrekken. Door de situering van de school op de locatie aan de Zuigerplasdreef ontstaat een onderwijs- en kenniscentrum voor leerlingen met een speciale onderwijs ondersteuningsbehoefte van 4 tot 20 jaar en van het niveau praktijkonderwijs tot en met vwo.


Nieuw concept

Samen met IVIO@school ontwikkelde het Aurum College de afgelopen 11 jaar een nieuw onderwijsconcept dat landelijke navolging heeft gekregen. De methodiek bestaat uit afstandsonderwijs in combinatie met de begeleiding van een mentor en eigen vakdocenten op school. Middels staatsexamens behalen de leerlingen certificaten en diploma’s op havo- en vwo-niveau.


Prachtige leer-werkomgeving

Voor leerlingen, personeel en ouders voelde het nieuwe gebouw meteen al als een vertrouwde jas: "Hoewel we hier nu pas enkele weken zitten, lijkt het al maanden. Een prachtige leer-werkomgeving. Onze leerlingen met een gouden randje kunnen zich hier goed voorbereiden op hun toekomst."