LELYSTAD - De kersverse wethouder Jack Schoone sloot met de uitreiking van sport- en cultuurtassen aan de jongste groep deelnemers (7 t/m 9 jaar) de eerste week af van het project Summer’s Cool editie 2020. De komende periode zijn er nog vakantieweek-activiteiten voor jongens en meiden in de leeftijdsgroep 10 t/m 12 jaar.


Jaarlijks activiteitenprogramma
Summer’s Cool is een jaarlijks terugkerend meerdaags activiteitenprogramma voor de jeugd t/m 12 jaar die niet op vakantie kunnen door een tekort aan financiële middelen. Voorgaande jaren gold nog een leeftijdsgrens t/m 14 jaar. Vanwege de maatregelen rond het coronavirus, is dit jaar besloten de maximum leeftijd op 12 jaar te stellen. De organisatie is in handen van Sportbedrijf Lelystad, Centrum voor kunst en cultuur De Kubus en FlevoMeer Bibliotheek, in samenwerking met gemeente Lelystad, VSBfonds, Stichting Lelystad Vitaal, Welzijn Lelystad, AH Voorhof, het Jeugdsportfonds, Groene Sluis Fonds, het armoedefonds en Batavia Haven.

De gemeente Lelystad ondersteunt het programma Summer’s Cool van harte. Wethouder Schoone: “Het is leuk om te zien hoe enthousiast de kinderen zijn. Het programma zorgt dat iedereen de zomertijd ook echt als vakantie kan beleven. In tijden van corona extra belangrijk. De activiteiten sluiten helemaal aan bij de belevingswereld van de kinderen. Zo geven wij hen spelenderwijs een ervaring mee die zij zich later zeker zullen herinneren als een moment waarop zij de wereld leerden ontdekken en samen te werken met anderen.”

Veel belangstelling
Ook dit jaar is er weer veel belangstelling voor deelname aan Summer’s Cool. Vier vakantieweken zijn ingevuld met een scala aan activiteiten. De kinderen worden zowel creatief als sportief aan het werk gezet. Voor jongens en meiden van 7 tot en met 9 jaar is er bijvoorbeeld Upcyclen, spelen bij Balorig, een workshop Lego, handboogschieten, een klei-animatie en bezoek bij de Zeekadetten Lelystad. Voor de kinderen van 10 tot en met 12 jaar staan op het programma: atletiek, creatieve workshops bij URBN Village, een workshop Lego en springen bij Jumpsquare Lelystad.

Iedereen doet mee
De 4 weken Summer ’s Cool zitten al vol, maar er is nog genoeg te doen en te beleven voor de jeugd van Lelystad bij de activiteiten van het programma ‘Iedereen Doet Mee’. Kijk daarvoor op https://www.sportbedrijf.nl/iedereendoetmee