LELYSTAD - Tijdens de Open Dag 14 september van Solarvation Lelystad mocht het zonnepark van 100.000 zonnepanelen voor het eerst van dichtbij worden bekeken. Wethouder van de gemeente Lelystad, Elly van Wageningen, opende de dag, onder grote belangstelling van geïnteresseerden en investeerders in het park. Zij mocht namens Solarvation het eerste ZonneDeel van de tweede financieringsronde cadeau geven.

Geïntersseerden verwelkomd

Ruim 80 geïnteresseerden werden door de wethouder, de initiatiefnemers en ZonnepanelenDelen verwelkomd. Vervolgens mochten de bezoekers in kleine groepen het zonnepark op, dat mede dankzij een eerste succesvolle financieringsronde in april, inmiddels bijna klaar is.

Wethouder Duurzaamheid Elly van Wageningen: “Er is een prachtig zonnepark gerealiseerd. Uniek is de samenwerking met ZonnepanelenDelen. Hierdoor kan iedereen die daarin geïnteresseerd is meedoen. En dan is het mooi dat dit door de lage inzet vanaf 25 euro per zonobligatie bereikbaar is voor een groot publiek. Dit soort duurzame projecten waar verschillende doelen en gebruiksfuncties samen komen heeft de toekomst en past goed in het duurzaamheidsbeleid van de gemeente Lelystad!”

Investeren

Via ZonnepanelenDelen hebben particulieren en bedrijven in de eerste ronde 400.000 euro in zonnepark Solarvation geïnvesteerd. De investeerders ontvangen de komende 15 jaar de opbrengsten van de zonnestroom die hier zal worden opgewekt. Op 1 oktober start de tweede en laatste ronde van circa 450.000 euro, waaraan iedereen kan deelnemen die duurzaamheid belangrijk vindt. Dat gaat via een eenmalige investering, al vanaf 25 euro. Naar verwachting ontvangen de zogenaamde ‘ZonneDelers’ jaarlijks een rendement van gemiddeld 3,5% wat op kan lopen tot 5,3%.

Zonnepark Solarvation Lelystad zal in november in productie gezet worden, waarbij er jaarlijks zonnestroom wordt geleverd voor circa 10.000 huishoudens.

Voorinschrijven

Op www.zonnepanelendelen.nl/lelystad kan men nu vrijblijvend voorinschrijven om bij de start van het project op de hoogte gesteld te worden.