LELYSTAD - Wethouder Ed Rentenaar heeft zijn ontslag aangeboden aan de gemeenteraad. Al eerder had zijn partij de Inwonerspartij zich teruggetrokken uit de coalitie. Hij wilde na zijn ziekteverlof terugkeren om de doelstellingen binnen het college te realiseren en een bijdrage te leveren aan het herstel van de interne verhoudingen, maar de politieke actualiteit op dit moment maakt dat helaas onmogelijk.


Wethouder Ed Rentenaar: "Ik kijk terug op een bijzondere tijd waarin ik de kans heb gekregen om onze stad verder op weg te helpen naar een mooie toekomst. Ik heb daarbij uitdagende dossiers vorm gegeven in samenwerking met bevlogen mensen bij de gemeente, de politiek, diverse besturen en het bedrijfsleven. Met hen heb ik mogen samenwerken aan bijvoorbeeld Flevokust Haven, het Porteum, de Kustvisie, het toerismebeleid en nog veel meer interessante dossiers. Ik wil iedereen bedanken met wie ik de afgelopen jaren dit mooie werk heb mogen verrichten. Ik ben trots op Lelystad en hoop dat, ondanks deze sombere tijden, Lelystad zich verder blijft ontwikkelen naar 'hoofdstad van de Nieuwe natuur'."

Afscheid
Het college zal de komende tijd bekijken hoe om te gaan met de portefeuilles van wethouder Ed Rentenaar. Met Ed Rentenaar zal nader worden afgestemd op welke wijze hij afscheid gaat nemen van de gemeente Lelystad.