LELYSTAD - Afgelopen week kregen alle basisscholen in de gemeente Lelystad een appelboompje. De scholen werden in het zonnetje gezet vanwege de Dag van het recht op onderwijs en ontwikkeling. Leerplichtambtenaren en medewerkers van team Jeugd gingen persoonlijk bij de scholen langs en spraken hun waardering uit voor de samenwerking.

Wethouder Grimbergen met de appelboom en leerlingen van OBS De Triangel

De Vleugel

Wethouder Dennis Grimbergen bezocht obs De Triangel vanwege ‘de Vleugel’; een klas speciaal voor leerlingen die niet goed op hun plek zitten in het reguliere onderwijs van hun huidige school. ‘De Vleugel is een mooi voorbeeld van hoe het onderwijs om gaat met kinderen die extra ondersteuning nodig hebben. Dit sluit helemaal aan bij de ambitie die we in Lelystad hebben op het gebied van onderwijs, namelijk dichtbij huis naar school en daar ook passend en kwalitatief goed onderwijs krijgen’, aldus wethouder Dennis Grimbergen.

Appelboompje

Om aandacht voor het recht op onderwijs en ontwikkeling te vragen, kregen alle basisscholen een cadeau in de vorm van een appelboompje met de tekst: Een appelboompje wat midden in zijn ontwikkeling zit en met de nodige aandacht en zorg, zich hopelijk gaat ontwikkelen tot een volwaardige appelboom. Daarnaast hopen we natuurlijk dat het boompje lekkere appels gaat opleveren.’

Over de Dag van het recht op Onderwijs en Ontwikkeling

Sinds 2020 is de (landelijke) Dag van de Leerplicht gewijzigd in de Dag van het recht op Onderwijs en Ontwikkelen van jongeren en vindt sindsdien plaats op 20 november (op de Dag van de Rechten van het Kind). Omdat 20 november dit jaar op een zondag viel, werd hier afgelopen week aandacht aan besteed.

Deel deze pagina op Twitter