LELYSTAD - Wethouder David de Vreede heeft op vrijdag 30 juli Summer’s Cool bezocht. Hij is aanwezig geweest bij de afsluiting van de tweede week Summer’s Cool. De wethouder zag dat de deelnemers uit de leeftijdsgroepen 7-9 jaar en 10-12 jaar op het eind nog een verrassing kregen. Summer’s Cool geeft kinderen van 7 tot en met 18 jaar uit minima gezinnen de kans om toch op ‘vakantie’ te gaan. Het project wordt georganiseerd door Sportbedrijf Lelystad in samenwerking met Kubus, FlevoMeer Bibliotheek en (Jongerenwerk) Welzijn Lelystad. Summer’s Cool heeft dit jaar 160 deelnemers, nooit eerder waren dat er zoveel.


Extra geld, geen reservelijsten

De opzet van Summer’s Cool is dit jaar met niet één maar twee groepen per week anders dan voorgaande jaren. Door extra subsidies van zowel de gemeente Lelystad als de provincie Flevoland is de deelnemerscapaciteit verdubbeld. Uit voorgaande jaren bleek dat de vraag naar Summer’s Cool hoger was dan het aanbod. Veel kinderen belandden op een reservelijst. Wethouder De Vreede, met armoede in zijn portefeuille, is erg blij dat deze reservelijsten er dit jaar niet zijn: “Als ik de vrolijke gezichtjes en de enthousiaste reacties van de kinderen zie, dan ben ik blij dat er meer kinderen van Summer’s Cool gebruik hebben kunnen maken. Zij leren op een leuke en speelse manier vaardigheden die zij in de toekomst kunnen blijven gebruiken. Een zomervakantie voor hen om niet te vergeten. En uiteraard wil ik iedereen bedanken die hieraan heeft bijgedragen om het voor de kinderen zo leuk te maken.”

Hoe ziet mijn toekomst eruit?

Tijdens de editie van dit jaar nemen de kinderen alvast een kijkje in de toekomst. Zo komen ze via een workshop erachter wat ze later willen worden. Dit geeft de deelnemers een mooi toekomstperspectief. Daarnaast zijn er ook creatieve workshops en is er sport en spel. Ook spuiten met een echte brandweerslang staat op het programma. Tyrique Rosaria was één van de deelnemers van afgelopen week en heeft ontzettend genoten: “Waarom is er niet altijd Summer’s Cool? Dan wil ik elke dag!”

Een week om nooit te vergeten

Summer’s Cool geeft door het veelzijdige programma ieder kind wat wils, maar zorgt ook voor vriendschappen voor de rest van het leven. Volgens projectleider Frank van Deventer is Summer’s Cool dan ook meer dan alleen maar een week vol activiteiten: “Vanaf de kennismaking tot na de eindceremonie kan jij het verschil maken voor kinderen, dat is enorm waardevol. Meerdere deelnemers zeiden dan ook na afloop; meester, ik ga je missen.”

Jongeren komen nog aan de beurt

Summer’s Cool duurt nog tot en met vrijdag 13 augustus. Deze week zijn er nog twee groepen 10 tot en met 12 jaar. Volgende week zijn de oudere jeugd (13-15 jaar) en jongeren (16-18) aan de beurt.

Zonder partners, geen Summer’s Cool

Naast de samenwerking met de FlevoMeer bibliotheek, Kubus, (Jongerenwerk) Welzijn Lelystad en de financiële bijdragen van de gemeente Lelystad en de provincie Flevoland is Summer’s Cool ook mogelijk gemaakt door: Jeugdfonds Sport & Cultuur, AH Voorhof, Restaurant De Inloper, Lemmer Tours en Challenge-up. Wij zijn hen ongelofelijk dankbaar voor hun steun. Zonder al deze partners is het voor ons onmogelijk om de deelnemers een onvergetelijke week te bezorgen.