LELYSTAD - Op woensdag 25 augustus zijn wethouder David de Vreede en zijn vriendin Daniëlle getrouwd. Leuk detail is dat zij zijn getrouwd door burgemeester Mieke Baltus. Het komt niet vaak voor dat een bestuurder van hetzelfde college een ander collegelid in de echt verbindt.

Wethouder David de Vreede heeft gekozen om in Lelystad te trouwen, omdat hij zich door zijn werk verbonden voelt met de stad. Als kersverse burgemeester was Mieke Baltus blij verrast met het verzoek om hen te trouwen. Na de trouwceremonie was er gelegenheid voor ambtenaren en collegeleden om het bruidspaar in het stadhuis te feliciteren. Hierna vond het bruiloftsfeest elders in de provincie plaats.

Burgemeester Mieke Baltus: "Ik voel me vereerd dat ik ben gevraagd om hen te trouwen. Dat doe ik met alle plezier. Je trouwt tenslotte niet vaak een collega die deel uitmaakt van hetzelfde college. Namens alle collegeleden wens ik hen veel geluk en een hele plezierige trouwdag toe."

Wethouder David de Vreede: "Trouwen is een bijzondere gebeurtenis. Nu ik in de gelegenheid ben om ons door een collega te laten trouwen, wordt deze dag voor ons nog specialer."