LELYSTAD - Wethouder Jack Schoone bracht donderdag 24 februari jl. een bezoek aan het Respijthuis. De wethouder ging in gesprek met gasten, vrijwilligers en bestuursleden over de doorstart na de coronaperiode.


Het bestuur en de vrijwilligers zijn gemotiveerd om gasten met een chronische ziekte en/of beperking een fantastische vakantie-ervaring aan te bieden in de sfeervolle appartementen. De vrijwilligers stellen alles in het werk om de gasten een fijne tijd te bezorgen. Op deze manier krijgen de mantelzorgers van de gasten even respijt, oftewel even tijd voor zichzelf. Ook inwoners met lichte dementie kunnen, mede dankzij samenwerking met zorgorganisatie Coloriet, gebruik maken van het Respijthuis.

Trots

Wethouder Schoone: ‘Verrassend hoe groot en mooi de appartementen zijn. En wat een goede keuze om een stadscamping als locatie voor het Respijthuis te kiezen. Het ultieme vakantiegevoel komt daardoor zeker tot uiting’. De wethouder sprak ook met een vrijwilliger. ‘Wat ik mooi vond om horen was dat vrijwilligers het leuk vinden om dit werk te doen en er alles aan doen om de gasten een prettig verblijf te geven. Ik ben er trots op dat we in Lelystad een belangrijke voorziening zoals het Respijthuis hebben.’