LELYSTAD - Wethouder Adam Elzakalai stopt als wethouder van de gemeente Lelystad. Op 29 juni wordt hij voorgedragen als beoogd wethouder in de gemeente Amstelveen. Tot de voorgenomen benoeming in Amstelveen blijft hij in functie als wethouder van Lelystad.

Unieke stad

Adam Elzakalai stapte in februari 2021 halverwege in in het huidige college: “Ik vond het een eer wethouder te zijn in deze mooie stad. Ik heb er deze anderhalf jaar met veel plezier gewerkt en veel Lelystedelingen leren kennen. Lelystad is een unieke stad die de komende jaren voor veel mooie uitdagingen staat. Ik wens het nieuwe college en de raad veel succes in de komende periode.”

Groeiambitie

In de afgelopen periode heeft Adam Elzakalai zich met onder meer de portefeuilles Wonen, Economie en Financiën, sterk gemaakt voor de verdere ontwikkeling van het Stadshart en stationsgebied, de woningbouw in Warande en in de bestaande stad. En is een nieuwe Woonvisie tot stand gekomen en een Economisch perspectief. “Ik ben blij dat ik heb mogen bijdragen aan de groeiambitie en toekomst van Lelystad”, aldus de wethouder.

Het college bedankt Adam Elzakalai voor zijn inzet en bijdrage aan de ontwikkeling van de stad en wenst hem veel succes!