LELYSTAD - Vanaf maandag 21 november 2022 wordt er gewerkt aan de tijdelijke fiets- en voetpaden rondom het Stadshart. Het tijdelijke fiets- en voetpad langs parkeergarage De Waag en Agorabaan wordt verwijderd. Het tijdelijke fiets- en voetpad langs de woningen van De Stelling 10 wordt teruggebracht naar de oorspronkelijke functie van voetpad. De tijdelijke fiets- en voetpaden waren nodig, omdat de weg tussen Agorabaan en Agorahof vanwege de bouw van de bioscoop was afgesloten. Nu de bioscoop gereed is, wordt de verkeersstructuur aangepast aan de nieuwe situatie.

Het tijdelijke fiets- en voetpad langs de woningen van De Stelling 10 wordt weer een voetpad

Tijdelijke omleiding sinds september 2021

Vanaf september 2021 werden fietsers omgeleid via het tijdelijke fietspad langs parkeergarage De Waag en Agorabaan. Dit was nodig, omdat de weg tussen Agorabaan en Agorahof (langs het Agora Theater en restaurant Applaus) dicht was voor de bouw van de bioscoop. Hiervoor stonden er ook tijdelijke verkeerslichten bij de rotonde Agorabaan-Stationsdreef-Stationsweg. De bioscoop is nu open, waardoor de omleiding niet langer nodig is.

Fietspad wordt voetpad

De tijdelijke verkeerslichten bij de rotonde zijn inmiddels al weggehaald. De tijdelijke oversteekplaats aan deze kant van de Agorabaan komt hiermee te vervallen. Het tijdelijke fiets- enn voetpad langs de woningen aan De Stelling 10 en Agorabaan verandert weer terug in een voetpad. Bij De Stelling 13 (vanaf de in- en uitrit naar de woningen) maken we van het tijdelijke fietspad een officieel fietspad van rode tegels. Dit sluit aan op het bestaande fietspad richting de oversteekplaats bij het Agora Theater. Hierdoor kunnen fietsers vanuit De Stelling veiliger deze oversteekplaats bereiken.

De aannemer start vanaf maandag 21 november 2022

De aannemer MABA Waterland begint met het afsluiten van het tijdelijke fietspad. Daarna wordt dit fietspad verwijderd. Tot slot legt de aannemer het nieuwe fietspad aan tussen De Stelling 13 en de oversteekplaats bij het Agora Theater. De aannemer probeert de overlast zoveel mogelijk te beperken. De werkzaamheden duren naar verwachting 3 weken.