LELYSTAD - Met de ontwikkeling van het Theaterkwartier krijgt Lelystad er een aantrekkelijker en bruisender uitgaans- en woongebied bij. Op het terrein naast het Agora Theater, langs de Agoraweg, komt project Binnenhof. Dat is een wooncomplex met 50 appartementen van ontwikkelaar WOONstraks dat bestaat uit vijf panden met verschillen in hoogte, gevels en kleur. Bouwbedrijf Haase is in november gestart met het inrichten van de bouwplaats. De werkzaamheden voor het inrichten van de bouwplaats duren tot en met december 2022. De bouw van Binnenhof duurt naar verwachting twee jaar.

op het terrein naast de Agora Theater zijn de voorbereidingen gestart voor de bouw van wooncomplex Binnenhof

De aannemer gestart met voorbereidingen

De bouwplaats komt op het veld voor het Agora Theater. De bomen die daar staan worden tijdelijk verplaatst. Als de bouw klaar is, worden de bomen weer terug geplant.

Trillingsvrij

In de week van 16 januari 2023 verwacht de aannemer te starten met boren van de funderingspalen. De aannemer gebruikt daarvoor groutinjectie palen, ook wel schroefinjectiepalen genoemd. Dit is een trillingsvrije manier om de funderingspalen van het gebouw in de grond te krijgen, in plaats van het slaan van funderingspalen. Met deze manier beperken we zo veel als mogelijk de overlast van trillingen en geluid voor omwonenden.