LELYSTAD - “We stoppen niet met spelen omdat we ouder worden, maar we worden ouder omdat we stoppen met spelen”: één van de wijze opmerkingen van Ard Schenk, oud Wereld- en Olympisch kampioen schaatsen.

In basisschool de Triangel startte zaterdagochtend 30 november de vitaaldag, een energieke dag voor brein en body met diverse workshops en lezingen voor de bewoners van woonwijk de Botter.

Deze vitaaldag werd verzorgd door de Eerstelijnszorg Botter (SEB) en Welzijn Lelystad. De verschillende workshops over o.a. voeding, gezond slapen, veilig medicijngebruik en leefstijl sloten precies aan bij de doelstellingen van de SEB en Welzijn Lelystad, het leggen en onderhouden van contacten met bewoners op wijk- en buurtniveau.

Belang van samenwerking
Voorafgaand aan de lezing van Ard Schenk vertelde onze wethouder Elly van Wageningen over het belang van samenwerking tussen de verschillende partijen in de stad en de betrokkenheid van de bewoners daarbij. Van Wageningen sprak haar enthousiasme uit over hoe goed het is dat zo’n samenwerkingsinitiatief mensen dichter bij elkaar brengt om op zo’n dag gezellig met elkaar wat vitaliteit op te doen en te houden.

De Vitaaldag was een geslaagde dag“Ik heb het grotendeels zelf in de hand”, vertelde een deelnemer aan de workshop –Op zoek naar verandering– door leefstijlcoach Gerjan Gosselink. “We proberen gezondheidsadviezen behapbaar te maken en te vertalen naar het dagelijks leven, zodat bewoners in kleine stappen kunnen werken aan een gezonde leefstijl, vult Gosselink aan. “Leefstijl gaat over kleine en grote keuzes die je elke dag maakt.”

De meeste bezoekers gingen energiek en aangemoedigd met nieuwe informatie voor een vitaler leven weer naar huis.

De Stichting Eerstelijnszorg Botter is een samenwerkingsverband tussen Huisartsen van MC Pandion, VN Apotheek en Topfit Fysiotherapie, die zich sterk blijven maken voor alle bewoners in de wijk.