LELYSTAD - In De Olmen in Warande worden 33 nieuwe woningen gerealiseerd door BBV Development. De woningen komen in het Olmenkwartier en variëren van rijwoningen en twee-onder-één-kapwoningen tot vrijstaande woningen. De woningen liggen te midden van het groen en dichtbij en zelfs in sommige gevallen áán het fraaie Olmenpark.

Ze geven de ruimte om 6 kamers te realiseren door de ruime zolder met platte dak eventueel ook in te delen. De verkoop van dit project is eind oktober gestart.

Locatie

De Olmen ligt in het noordwesten van Warande en welft zich rond het ruime Olmenpark. De buurt heeft een vaart als ruggengraat en via groene verbindingen wandel je vanuit je huis naar het wijkplein of door de rest van Warande. De woningen worden in de stijl ‘aards-modernisme’ ontwikkeld die zich kenmerkt als warm, expressief en eigentijds.

Ligging van de woningen

De woningen liggen aan verschillende straten, namelijk 9 woningen liggen aan de Koriander, 9 woningen aan de Fioringras, 8 woningen aan de Zwenkgras en nog eens 7 aan de Liesgras.

De twee blokken van 9 woningen zijn onderverdeeld in 6 rijwoningen en 3 drie-onder-een-kapwoningen. Aan de Zwenkgras komen 8 twee-onder-één-kap woningen aan het Olmenpark. Ook de 7 vrijstaande woningen aan de Liesgras hebben een bijzonder gunstige locatie aan het park.

De woningen

De woningen zijn ontworpen onder hoogwaardige architectuur, met een prachtige mix van materialen en accenten. Door de combinatie van het zandkleurige metselwerk met de vlakken in grijs metselwerk krijgen de woningen een moderne uitstraling. De subtiele grijze spekranden en de donkere kozijnen zorgen voor extra contrast. Door de verspringingen in de gevels, de creatieve manier van metselen en de mooie ronde vormen die zijn toegepast bij de eindwoningen krijgt het strakke ontwerp een speels tintje en ontstaat er een heel bijzonder gevelbeeld.