LELYSTAD - Toko Sindjaja krijgt een nieuwe plek in het Stadshart. Daarmee komt er weer een volgende stap in de ontwikkeling van het Theaterkwartier.


“We zijn blij dat we de Toko een goede plek hebben kunnen bieden in het Theaterkwartier. Niet in de laatste plaats voor alle trouwe klanten die hier al jaren komen”, aldus wethouder Janneke Sparreboom..

Opknappen
De Toko is de vierde en laatste huurder die nog uit het te slopen gedeelte van de Waagpassage moest verhuizen om plaats te maken voor het nieuw te bouwen Theaterkwartier. Toko Sindjaja krijgt nu een plek naast kringloopwinkel De Groene Zus tegenover de Waaggarage. Naar verwachting zal de Toko komende zomer verhuizen. Eerst gaat de gemeente aan de slag om de panden in dit deel van het centrum op te knappen.

Verder uitbreiden in nieuwe Theaterkwartier
“Veel klanten maakten zich zorgen of we wel in Lelystad zouden blijven”, aldus Yvonne Sie van Toko Sindjaja. Sinds 1978 zijn wij een begrip in Lelystad. Je merkt dat mijn ouders een grote klantenkring hebben opgebouwd met onze traditionele Indonesische keuken. Tevens komen er ook steeds meer jongeren voor onze heerlijke gevulde broodjes. Mijn zus en ik willen dit voortzetten en op de nieuwe plek kunnen we verder uitbreiden. De zaak zal een andere beleving krijgen waarbij je nog steeds je boodschappen kunt doen in combinatie met een lunch in gezellige sfeer. Voor de verhuizing zullen de klanten op de hoogte worden gebracht. De nieuwe plek is vlak bij de huidige locatie.’

Doorslaggevend
"De komst van het Theaterkwartier was doorslaggevend om te kiezen voor deze plek", geeft Yvonne Sie aan. De vele toe te voegen woningen en verwachte stroom van bezoekers aan de nieuwe bioscoop en het Agoratheater maken de nieuwe locatie tot een prima plek.