LELYSTAD - Ook dit jaar was er weer veel belangstelling voor Summer’s Cool. Een sportief, educatief en cultureel programma voor jongens en meiden die niet op vakantie kunnen gaan. Sportbedrijf Lelystad blikt, samen met de partners Kubus en FlevoMeer Bibliotheek, terug op vier geslaagde weken Summer’s Cool.

Aansluiten bij belevingswereld
De gemeente Lelystad ondersteunt dit programma van harte. Wethouder van den Heuvel “Het is iedere keer weer leuk om te zien hoe enthousiast de kinderen zijn. De activiteiten met bijbehorende thema’s die ieder jaar weer bedacht worden sluiten helemaal aan bij de belevingswereld van de kinderen. Zij leren zo op een spelende manier om samen te werken en voor zichzelf op te komen. Een vaardigheid waar zij hun hele leven plezier van hebben.”

Sport, spel en inspiratie
Het activiteitenprogramma werd dit jaar georganiseerd voor kinderen van 7 t/m 9 jaar, 10 t/m 14 jaar en 13 t/m 18 jaar. Voor iedere doelgroep bestond de programmering uit sportieve, culturele en educatieve activiteiten die aansloten bij de verschillende leeftijden. Vanuit de startplek MFA Atolplaza gingen de deelnemers onder begeleiding van de organisatie naar de verschillende activiteiten in de stad, zoals trampolinespringen, een bezoek aan sportverenigingen, een rondleiding bij de brandweer, koken, theaterworkshops en Lego We Do.

Enthousiaste kinderen én ouders
Naast enthousiaste kinderen zijn ook de ouders of verzorgers enthousiast over het programma. “Mijn zoon is thuis niet altijd een prater. Na afloop van Summer’s Cool vertelde hij iedere avond enthousiast over wat hij had geleerd en gedaan. Hij vindt Summer’s Cool superleuk en doet al 3 jaar mee. Ik vind het een geweldig initiatief voor kinderen die niet op vakantie kunnen gaan”, aldus een van de ouders.

Samenwerken in de stad onmisbaar
Partners in de stad spelen een belangrijke rol bij de organisatie van Summer’s Cool. “Kubus en FlevoMeer Bibliotheek hebben meegedacht met de programmering, zelf een activiteit georganiseerd en geholpen bij het vinden van vrijwilligers”, vertelt Timo Hoenderboom, buurtsportcoach van Sportbedrijf Lelystad. “Ook de gemeente Lelystad en Albert Heijn Voorhof willen wij bedanken voor de steun. Dit jaar hebben wij weer vele kinderen blij kunnen maken met een onvergetelijke vakantieweek in hun eigen stad.”