LELYSTAD - Op vrijdag 29 maart heeft wethouder Piet van Dijk van Lelystad het Batavia Wheel reuzenrad geopend. Deze nieuwe attractie aan de kust van Lelystad bij Bataviakwartier zal tot en met september geopend zijn. Met de opening van het reuzenrad is ook officieel het toeristisch seizoen van start gegaan.

Reuzenrad als symbool
Wethouder Van Dijk heeft gemeld dat hij blij is met de komst van deze nieuwe enthousiaste ondernemer. Voor de gemeente is Batavia Wheel het symbool voor de ontwikkeling van de kust en tevens een prachtige uiting.

Een uiting van de belofte van ontwikkeling van de kust aan de stad en tevens een geweldige aanvulling op het toeristisch aanbod in Lelystad. Volgens de wethouder past het reuzenrad precies in de plannen die er zijn voor de kust.

Aantrekkelijker maken gebied
Maar ook specifiek in de plannen die er zijn voor het Bataviakwartier om het gebied nóg aantrekkelijker te maken met winkel- en uitgaansmogelijkheden, een hotel en verschillende vormen van recreatie.

Het Batavia Wheel reuzenrad is te vinden op het Bataviaplein bij Batavia Stad Fashion Outlet. Om daar te mogen staan, heeft de gemeente Lelystad een vergunning verleend voor de komende 3 jaar, van maart tot en met september. Meer informatie is te vinden op de site van Visit Lelystad.