LELYSTAD - Het sportveld bij korfbalvereniging Exakwa op sportpark Langezand is door het college aangewezen als nieuwe locatie voor het carbidschieten. Tot nu toe was het sportveld bij het SGL-gebouw daarvoor de aangewezen locatie, maar door het onderbrengen van vluchtelingen uit de Oekraïne in dat gebouw besloot het college dit jaar op zoek te gaan naar een nieuwe locatie.

Carbidschieten

Carbidschieten

Op oudjaarsdag wordt in Lelystad van oudsher met carbid geschoten. Dat mag niet overal: Het college kan één of meer locaties aanwijzen waar dit mogelijk wordt gemaakt. In 2019 was het sportveld bij het SGL-gebouw daarvoor de aangewezen plek, in 2020 en 2021 ging het carbidschieten niet door vanwege de coronamaatregelen. Door het onderbrengen van vluchtelingen uit de Oekraïne in het SGL gebouw is besloten voor 2022 een andere locatie in de stad te kiezen.

Locatiekeuze na onderzoek

Uit geluidsonderzoek blijkt dat de schietlocatie op sportpark Langezand op voldoende afstand ligt van geluidsgevoelige locaties. De afstand tot de eerste woningen en andere geluidgevoelige locaties is meer dan 390 meter. Verder is de bereikbaarheid voor de hulpdiensten goed en zijn er voldoende parkeermogelijkheden. De locatie is afgestemd met de korfbalvereniging.

Zienswijze mogelijk tot en met 1 december

Inwoners kunnen nog tot en met 1 december een zienswijze op de nieuwe locatie indienen. Afhankelijk van die uitkomst wordt de locatie al dan niet definitief.