LELYSTAD - Op zondag 5 mei 2019 viert Nederland feest. Dan is het Bevrijdingsdag. Op de vrijmarkt in het Stadshart verkopen kinderen en hun ouders weer tweedehands spullen.

In tegenstelling tot voorgaande jaren mogen er alleen spulletjes verkocht worden op het Stadhuisplein en de Stadhuisstraat. Op andere plekken mag niet gezeten worden. De vrijmarkt is zondag van 08:00 uur tot 18.00 uur. Commerciële handelaren zijn niet toegestaan.

De vrijmarkt
De belangrijkste regel voor het verkopen van spullen op de vrijmarkt is dat mensen dit niet doen voor de ingang van de winkels aan het Stadhuisplein of Stadhuisstraat en dat zij niet nooduitgangen of portieken blokkeren. Ook mogen er geen aanhangwagens, kramen, tafels, partytenten of overige bouwsels geplaatst worden en is het verkopen van eten en drinken (inclusief alcohol) is niet toegestaan. Dit in verband met de voedselveiligheid. Na afloop dient de plek weer netjes en schoon te zijn. Overgebleven spullen kunnen weer meegenomen worden naar huis of in de containers gedaan worden die speciaal geplaatst zijn.

Ondernemers/winkeliers Stadhuisplein en Stadhuisstraat
Alleen voor ondernemers die hun bedrijf aan het Stadhuisplein of Stadhuisstraat hebben gelden de volgende regels:
- als het verkopen van eten en drinken onderdeel is van het eigen bedrijf, dan mag dat voor de eigen winkel;
- winkeliers/ondernemers zijn zelf verantwoordelijk voor het vrijhouden van de eigen verkoopplek.