LELYSTAD - In de eerste week van juli start de sloop van het noordelijk deel van winkelcentrum De Gordiaan. Het gaat om het deel Waagpassage nummer 3 tot en met 25 waar de snackbar De Lekkerbek in was gevestigd tot aan de stomerij Misaro. Dit is het laatste stuk van de Gordiaan dat wordt gesloopt om plaats te maken voor de ontwikkeling van het Theaterkwartier met horeca, appartementen en een bioscoop.


Sloopwerkzaamheden
Vanaf 2 juli 2020 start een gespecialiseerd sloopbedrijf met de sloop van de leegstaande winkelpanden. Vanaf 22 juni treft de aannemer voorbereidende werkzaamheden, zoals het plaatsen van een bouwhek en lichte stripwerkzaamheden. De materialen die vrijkomen bij de sloop, worden zoveel mogelijk hergebruikt. Eerder heeft een ander gespecialiseerd bedrijf het asbest al uit de panden verwijderd. De sloopwerkzaamheden worden in opdracht van de gemeente Lelystad uitgevoerd. De werkzaamheden duren ongeveer 8 weken, naar verwachting tot eind augustus 2020.

Meer vrachtverkeer
Het verkeer heeft geen last van de sloop, omdat de aannemer buiten de doorgaande weg werkt. Wel voert de aannemer materiaal aan en af via de openbare weg. Dit zorgt in de omgeving voor meer vrachtverkeer dan normaal.

Theaterkwartier
De plek waar de huidige gebouwen verdwijnen, wordt onderdeel van een levendig woon- en uitgaansgebied met onder architectuur gebouwde appartementen, horeca en een bioscoop.