LELYSTAD - Het clubhuis van hockeyvereniging MHC Lelystad was afgelopen dinsdag het decor van een inspirerende bijeenkomst over de gezonde eet- en sportomgeving. Professionals uit onderwijs, welzijn, zorg en sport kregen een programma rijk aan vitamine A, B en C voorgeschoteld met als toetje een gezonde hap gemaakt door jeugdleden van de hockey.

Wethouder Broekema benadrukte het belang om met elkaar te investeren in een gezonde jeugd. Dit werd concreet gemaakt door inspirerende flitspresentaties van Kinderopvang GO, KC het Mozaïek, Porteum en MHC Lelystad. Zij zetten zich al in om gezond eten, water drinken en lekker bewegen normaal te laten zijn. Het betrekken van kinderen, ouders en eigen medewerkers blijkt daarbij een gedeelde uitdaging voor de toekomst.
Hoogleraar Voeding en Gezondheid Jaap Seidell prees de initiatieven in de stad. Tegelijkertijd was zijn boodschap dat er nog meer moet gebeuren voor een gezonde toekomst van onze jeugd.

Tijdens de bijeenkomst gingen hockeymeiden op supermarktsafari. Onder begeleiding van een diëtist leerden zij de verschillen tussen gezonde en ongezonde producten. Eenmaal terug op de vereniging testten zij de kennis van de aanwezigen tijdens de gezonde quiz. Deze week gaan ook leerlingen van OBS de Albatros en ZML de Zevenster op ontdekkingsreis in de supermarkt.

De bijeenkomst werd afgesloten met de lancering van de eerste gezonde sportkantine in Lelystad, namelijk die bij gastheer MHC Lelystad. Directeur-bestuurder Sportbedrijf Lelystad Eelco Derks overhandigde voorzitter Tanja de Wit een groot bord als blijvend aandenken.

De bijeenkomst en de drie supermarktsafari’s zijn onderdeel van de Dag van de Gezonde Leefstijl. Deze dag wordt georganiseerd tijdens de Nationale Sportweek. Lelystad is een van de vier host cities en staat deze week volledig in het teken van sport en bewegen. Voor JOGG Lelystad een mooie gelegenheid om de organisaties in de stad uit te dagen mee te werken aan “Samen maken we gezond gewoon”.