LELYSTAD - Maandag 31 januari start de provincie Flevoland met de renovatiewerkzaamheden aan de Noordersluis in Lelystad. De planning is dat het werk op 19 maart is afgerond. Tijdens deze acht weken heeft het wegverkeer weinig hinder van de renovatie. Voor de scheepvaart is de sluis echter de gehele periode gestremd.


Autoverkeer

Het autoverkeer op de Houtribweg heeft 7 werkdagen te maken met een halve rijbaanstremming op de brug over de Noordersluis. Verkeersregelaars zorgen dat het verkeer om en om de brug kan passeren. De halve rijbaan stremming is van maandag 31 januari t/m donderdag 3 februari en van maandag 7 februari t/m woensdag 9 februari van 9.00 uur ’s ochtends tot 16.00 uur ’s middags.

Het autoverkeer heeft verder 4 nachten te maken met een volledige stremming van de brug. Het gaat om de nachten van maandag 14 maart t/m vrijdag 18 maart van middernacht tot 5.00 uur ’s ochtends. Tijdens deze nachten wordt de brug namelijk getest. Het verkeer wordt dan omgeleid via de Knardijk- Buizerdweg.

Fietsers en voetgangers

Fietsers, bromfietsers en voetgangers kunnen tijdens de werkzaamheden gebruik blijven maken van de brug. Ook tijdens de 4 nachten waarin er getest wordt, er zal dan wel sprake zijn van enig oponthoud.

Nood- en hulpdiensten

Alle woningen en bedrijven in de directe omgeving van de Noordersluis blijven ook tijdens de 4 nachten bereikbaar voor politie, brandweer en ambulances. Hierover zijn aparte afspraken gemaakt.

Scheepvaart

De scheepvaart heeft te maken met een volledige stremming van de sluis. De omleidingsvaarroute loopt via de Zuidersluis en de Vaartsluis bij Almere. Op vrijdagen is er op aanvraag een beperkte doorvaart mogelijk.

Blijf op de hoogte via de BouwApp

Via de BouwApp, die gratis te downloaden is via de App Store of de Google Play store, kan iedereen de voortgang van de werkzaamheden volgen. Verder biedt de BouwApp de mogelijkheid om vragen te stellen en eventueel meldingen of klachten in te dienen. Meer informatie is ook te vinden op de website Flevowegen